Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Eğitim 18 Ocak 2020 - 12:13 Yorum: 0

DPÜ’den ailelere dijital eğitim

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Oktay Şahbaz'ın yürütücüsü olduğu "Çocukları Korumak İçin Ailelere Dijital Eğitim...

DPÜ’den ailelere dijital eğitim

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Oktay Şahbaz'ın yürütücüsü olduğu "Çocukları Korumak İçin Ailelere Dijital Eğitim Verilmesi" konulu KA2 Stratejik Ortaklıklar Projesi Türkiye Ulusal Ajansı Yetişkin Eğitimi Koordinatörlüğü'nden hibe kazandı.

Kütahya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün de ortağı olduğu "Çocukları Korumak İçin Ailelere Dijital Eğitim Verilmesi" (Digitised Education of Parents for Children Protection) konulu Avrupa Birliği projesinin Üniversitedeki tanıtım toplantısında Kütahya Barosu da iştirakçi olarak projeye destek vereceğini açıkladı.

Rektörlük makamında projenin tanıtımı, ayrıntıları, kapsamı ve hangi alanlarda iş birliği yapılacağına ilişkin fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen paydaşlar toplantısına Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Proje çalışanları Öğr. Gör. Vehbi Onur Demirciler, Öğr. Gör. Elif Körpe ve Öğr. Gör Ulaş Yabanova ile proje danışmanları Eğitim Fakültesinden Doç.Dr. Senar Alkın Şahin, Doç.Dr. Nihal Tunca Güçlü, Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ömer Turan ile müdürlüğün yönetici ve çalışanları, Kütahya Barosunu temsilen Av. Buket Güngör ve Av. Esin Özak Sezengöz katıldı.Toplantının sonunda paydaşlar arasında projeye ilişkin protokoller imzalandı.

"Proje çocuk istismarı ve ihmali konusunda farkındalık amaçlıyor"

Proje Koordinatörü Doç Dr. Oktay Şahbaz, "Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu projemizde çocuk istismarı ve ihmali konusunda geliştirilecek dijital araçlarla şehirdeki ve Avrupa'daki ailelere ulaşmaya ve farkındalık yaratmaya çalışacağız. Proje kapsamında bir çocuğu bile herhangi bir istismar türünden ve ihmalinden kurtarmak önemli olacaktır" şekilde konuştu.

"Tüm olanakları seferber etmeye hazırız"

Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal ise çocukların tüm dünya ülkeleri için önem arz ettiğini dile getirerek, "Bu proje kapsamında sağlanacak her türlü bilimsel ve sosyal destek için Üniversitemizin olanaklarının seferber etmeye hazırız" dedi.

Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ise, çalışma arkadaşları ile uzun süredir bu konuda çalışmalar yaptığını belirtti ve bu proje ile çocuk istismarına karşı alınacak çalışmalara ve önlemlere önemli katkıların olacağını dile getirdi.

Kütahya Barosundan Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Buket Güngör, olayın hukuki boyutunun ailelere aktarmakta güçlükler yaşandığını; bu projede uygulanacak kolektif uygulamalarla ailelere yönelik hazırlanacak eğitim paketlerinde hukuki boyutun da ele alınmasının insanları daha fazla bilinçlendireceğini aktardı.

DPÜ’den ailelere dijital eğitim

DPÜ’den ailelere dijital eğitim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber