Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:53 Yalova’da 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulye tohumu dağıtıldı14:51 TCMB: “Enflasyonda Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu...14:51 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı AK Parti’ye geçti14:50 Başkan Sandıkçı: "Bu yıl da üniversiteyi yeni kazanacak olan tüm öğrenciler...14:49 Sultangazili Çocuklar Sertaç Abi ile cami buluşmalarında bir arada14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı14:39 Akaryakıtın sızdığı Sapanca Gölü’nden sevindiren detaylar: "Su içilebilir"14:37 Belekoma Tayfa ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı14:35 Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi14:34 Beyaza bürünen "Nemrut’un Develeri" görsel şölen oluşturdu14:32 Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”14:31 Malatya’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı
Sami Er
Sağlık 26 Nisan 2018 - 11:23 Yorum: 0

Dr. Açıkgöz: “Bebeklerde kalça çıkıkları önlenebilir”

Doruk Yıldırım Hastanesi doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji UzmanıOp.

Dr. Açıkgöz: “Bebeklerde kalça çıkıkları önlenebilir”

Doruk Yıldırım Hastanesi doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji UzmanıOp. Dr. Tayfun Açıkgöz, "kalça çıkıklığı" olan bebeklerin aileleriyle bir araya geldi.

Türkiye'de her yıl 15 bin bebekte görülen kalça çıkığının önlenebilir bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Açıkgöz, erken teşhis ve tedavi ile başarılı sonuçlar alınabildiğine dikkati çekti. Doruk Yıldırım Hastanesi'ndeki toplantıda bilgi veren Açıkgöz, hastalığın güncelliğini koruyan önemli bir ortopedik mesele olduğunu ve erken teşhis konulup uygun tedavisi yapılmadığında sakatlıklara sebep olabileceğini belirtti. Bu sakatlıkların gerek bebekte, gerek ailelerinde, gerekse de toplumda psikolojik ve ekonomik sıkıntılara yol açtığına dikkati çeken Açıkgöz, asıl sebebin tam olarak bilinmemekle birlikte ligamentöz laksite genetik ve hormonal faktörlere, rahim içi ters pozisyona ve başka bazı çevresel faktörlere bağlı olduğunun altını çizdi.

"Ülkemizde gerek yakın akraba evliliklerinin sıklığı ve gerekse kundak kullanma alışkanlığının hâlâ süregelmesi hastalığın yüksek oranda görülmesine sebep olmaktadır" diyen Açıkgöz önemli uyarılarda bulundu. Açıkgöz şunları söyledi:

"Kundak kullanma hastalığın yüksek oranda görülmesindeki asıl faktörlerden birisidir. Teşhisteki gecikmeler de buna eklenince bebekler ameliyatsız tedavi dönemini yitirebilmektedirler. Ailelere bebeklerini kundak yapmamalarını istiyoruz. Gelişimsel kalça çıkığı hastalığında erken dönemlerde uygulanan tedaviler ile iyi neticeler alınıyor. Gelişimsel kalça çıkığı nedir diye merak edilecek olursa, kalça ekleminde çıkık vardır. Bu çıkık doğum esnasında bulunabildiği gibi sonradan da oluşabilmektedir. Risk grubunda hangi bebekler vardır? Anne veya babada kalça çıkığı varsa çocuklarında da kalça çıkığı görülme oranı yüksektir. Aynı zamanda yakın akraba evliliklerinden doğan bebeklerde gelişimsel kalça çıkığı bulunma riski de yüksektir.Makadî yolla doğan, zor doğan ve ayaklarında doğuştan sakatlık bulunan bebeklerde ve yine ikiz bebeklerde (çoğul gebeliklerde) kalça çıkığı bulunma oranı yüksektir. Riskli bebeklerde ve klinik şüphe durumlarında erken sonografi gerekliyse de rutin taramanın 4-6 haftalarda yapılması önerilmektedir" diye konuştu.

Dr. Açıkgöz: “Bebeklerde kalça çıkıkları önlenebilir”

Dr. Açıkgöz: “Bebeklerde kalça çıkıkları önlenebilir”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber