Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ağustos 2016 - 15:53 Yorum: 0

Dr.Fevzi Özgönül, tatlandırıcı kullananları uyardı

Son zamanlarda çıkardığı "Göbeğimi Nasıl Eritirim " adlı kitabıyla adından sıkça söz ettiren Obezite Doktoru Dr. Fevzi Özgönül, özellikle diyet...

Dr.Fevzi Özgönül, tatlandırıcı kullananları uyardı

Son zamanlarda çıkardığı "Göbeğimi Nasıl Eritirim " adlı kitabıyla adından sıkça söz ettiren Obezite Doktoru Dr. Fevzi Özgönül, özellikle diyet ürünlerin ve tatlandırıcıların, bilindiğinin aksine çok zararlı olduğunu ve özellikle tatlandırıcıların tatlı isteğini azaltmadığını tam tersine arttırdığını söyledi.

Obezitenin çağın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Dr. Fevzi Özgönül, "Kilo sorununun yaygınlaşması ile kalorisi az ve düşük enerji değerleri olan yiyecek içecekler insanları cezbediyor. Bunun yanında kilosunu koruyanlar hem tatlı yemek hem de kilo almamak için diyet ürünleri ve tatlandırıcıyı tercih ediyor. Aslında diyet yiyecekler ve tatlandırıcılar vücudumuzu kandırmaktan başka bir yol değildir" dedi.

"TATLANDIRICILAR KİLO ALMAYA NEDEN OLUYOR"

Tatlandırıcıların daha çok tatlı isteğine yol açtığını söyleyen Özgönül, şöyle konuştu: "Tatlandırıcılar "kilo almayayım, kilomu koruyayım" derken kilo almanıza neden olur. Tatlı ihtiyacı aslında vücudun enerji ihtiyacıdır. Eğer doğru beslenirseniz sık sık tatlı isteğinizden de kurtulursunuz. Tatlı isteğini gidermek istiyorsanız en azından tatlı kadar kalorisi yüksek bir gıda yemelisiniz. Tatlıya yakın kalori veren gıdaların başında kuru yemişler gelir. Onların da bir avucunda en az tatlının barındırdığı kadar kalori vardır. Kuru yemişlerden de vücuda en çok yararı olan çiğ fındık, ceviz ve bademi tercih ederseniz aynı zamanda vücudunuzu beslemiş ve kilo vermiş de olursunuz. Bu yediğiniz kuru yemişleri mutlaka öğün esnasında yemekle birlikte yemenizde de yarar var."

Dr.Fevzi Özgönül, tatlandırıcı kullananları uyardı

Dr.Fevzi Özgönül, tatlandırıcı kullananları uyardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber