Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:36 Rönesans Rezidans’tan sağ kurtulmayı başaran adam, depremin üzerinden aylar...08:25 Çavdarhisar’da Köylere Hizmet Götürme Birliği yeni sezona hazır08:23 Kütahya’da bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu ele g...08:22 Başkan Mustafa Önsay’dan Milletvekili Kasap’ın Şehir Hastanesi açıklamasına...08:15 Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak sat...08:13 İzmir’de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında08:04 Kütahya’da trafik denetimlerinde 382 sürücüye cezai işlem uygulandı08:04 Hisarcık’ta satranç turnuvası07:56 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: "Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak ist...07:35 Milas’ta orman yangını06:56 İzmir’de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor06:54 Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı06:43 Üç ilçede eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi06:09 İzmir’de 3 ayrı plastik fabrikasında çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi...04:21 UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalış...04:08 Hırvatistan’daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti02:57 Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında02:52 Tokat’ta 4.1 büyüklüğünde ikinci deprem02:05 Bakan Yerlikaya: “(Tokat’ta deprem) An itibari ile olumsuz bir durum yoktur...02:03 İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
Sağlık 08 Aralık 2019 - 15:13 Yorum: 0

Dr. Gökosmanoğlu: “Kilolu insanların ümidi, leptin hormonu”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, leptin keşfinin şişman bireylerin ümitlerini artırdığını söyledi.

Dr. Gökosmanoğlu: “Kilolu insanların ümidi, leptin hormonu”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, leptin keşfinin şişman bireylerin ümitlerini artırdığını söyledi.

Çok bilinmemesiyle birlikte leptin, vücutta oldukça önemli bir hormon olarak dikkat çekiyor. Yağ hücreleri tarafından salgılanan leptinin yağ hücreleri büyüdükçe salgıladıkları leptin artar. Leptin, yağ hücreleri tarafından üretilen ve vücut ağırlığının kontrolünde anahtar bir rol oynadığı düşünülen hormon hakkında Medicana International Samsun Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Leptin hormonunun insan vücudundaki etkileri hakkında bilgiler veren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, "Leptin hormonu beyninizdeki iştah ve açlıktan sorumlu reseptörlere bağlıdır. Bu hormon doyduğunuz zaman beyninize sinyal göndererek iştahınızı baskılamakla sorumludur. Aynı zamanda hangi besinlerin yağa çevrilip depolanacağını kontrol eder. Leptin hormonu vücudunuzda depoladığınız enerji miktarındaki değişiklikleri algılayarak yaktığınız kalori miktarının artmasını sağlayabilir. Leptin direnci vücudun yeterli seviyede leptin hormonu salgılayamaması sonucu oluşur. Bunun en büyük sebebi dengesiz beslenme sonucu düzensizleşen früktoz ve şeker seviyeleridir. Leptin seviyeleri düşük insanlarda hep bir açlık hissi yaşanır, yemek yense bile açlık devam eder" dedi.

Kilo vermek için gereken leptin hormonu seviyesinin nasıl arttırılabileceğini de aktaran Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, şunları söyledi:

"Kilo kontrolü sağlanmış, fit, yeni bir hayat için uygun leptin salınımına ihtiyacımız var. Uygun leptin seviyeleri ile uzun süre tok hissedebilirz ve yağ yakımımız hızlanır. Uzun bir süreçte gerekenden fazla kalori almayalım, duygusal strese dikkat edelim, yüksek şekerli gıdaları, fruktoz şurubunu ve karbonhidrat tüketimini sınırlandıralım. Yeterli uyuyalım, yüksek yoğunluklu egzersiz ve daha fazla hareket kabiliyetimizi arttıralım. Çok uzun süre aç kalmamaya özen gösterdiğimizde, kan leptin seviyesini artırabiliriz. Uzun süreli düşük kalorili bir diyet programı ile leptin seviyesi azalır, azalan leptin, metabolizma hızını azaltarak kilo vermeyi durdurur. Diyet yapılsa bile kilo verememek ya da kilo vermede yavaşlama, azalan leptine bağlı azalan metabolizma hızından kaynaklanabilir. Kilo vermek istiyorsak bu durumlara dikkat etmemiz gerekmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber