Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 30 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Dr. Mustafa Aydın: “Sigarada Düz Ambalaj İçin Hazır Olun”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi Sekreterliği, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü kapsamında oluşturduğu bu yıl...

Dr. Mustafa Aydın: “Sigarada Düz Ambalaj İçin Hazır Olun”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi Sekreterliği, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü kapsamında oluşturduğu bu yıl temasında tütün ürünlerinin düz (standardize) paketleme için ülkelere "Hazır olun!" çağrısında bulunmaya hazırlanıyor.

Düz paketleme uygulamasıyla; marka isminin standart font ve renkte yer aldığı, düz renkli bu paketlerde tek çarpıcı iletişim unsurunun büyük boyutlu resimli sağlık uyarıları olması hedefleniyor. Ayrıca uygulamayla birlikte sigara şirketlerinin ve markalarının logoları dahil, her türlü tasarım unsurunun paket üzerinden kaldırılması hedefleniyor.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, ülkemizde kanser hastalığının ve bundan kaynaklı ölümlerin giderek arttığını ve bunun asıl nedeninin sigara olduğuna vurgu yaptı. Dr. Aydın sigara paketleri ile yeni tip uygulamaya geçilmesinin gerekliliğinin altını çizerek "Avustralya ve İrlanda gibi sağlık uyarılarının ve fotoğrafların yer aldığı tek tip paket uygulamasına geçmeliyiz, bu uygulamaya geçene kadar da sigara paketleri ambalajları görünmeyecek şekilde tezgah altına girmelidir" dedi.

Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem Planı'nda, 2015 yılında düz paketi yasalaştırma hedefinin konulduğu, oluşturulan stratejilerin sorumlu kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilmesinin 27 Ocak 2015 tarih ve 29249 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi'nde özellikle vurgulandığını ifade eden Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın sözlerini şöyle tamamladı, "Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın kesin direktiflerine ve bu konu 2015 Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem planında kesin ifadelerle yer almasına rağmen düz paketin yasalaştırılmasında geç kalınan her saat kansere birkaç kişi daha artmaktadır. Bu yasanın uygulanması için Türkiye Sigarayla Savaş Derneği olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber