Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mayıs 2016 - 12:38 Yorum: 0

Dr. Yemenici’den Dünya Tütünsüz Günü Açıklaması

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 31 Mayıs "Dünya Tütünsüz Günü" ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin dünyada...

Dr. Yemenici’den Dünya Tütünsüz Günü Açıklaması

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 31 Mayıs "Dünya Tütünsüz Günü" ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin dünyada en çok sigara içilen 11. ülke olduğu belirtilerek, bu oranın gelecek nesilleri için düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Yemenici yaptığı açıklamada, özellikle gençler arasında sigara kullanımının erkek-kız demeden yaygınlaştığını ifade ederek, bunun geleceğin Türkiye'si için olumsuz bir tablo çizdiğini kaydetti. Dr. Yemenici açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya çapındaki verilere bakınca ne yazık ki ülkemizi en çok sigara içilen 11. ülke olarak görüyoruz. Bu hem sağlığımız açısından, hem de maddi harcama açısından büyük bir tehlike demektir.

Bir üzücü nokta da çocuklarımızın yüzde 55'inin pasif içici durumunda olması. Bulundukları ortamlarda içilen sigaralar, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı aktif kullanıcı olmasa da sigaranın zararları ile karşı karşıya getiriyor.

Genç kızlarımızın daha da dikkat etmesini gerektiren en önemli konularında başında günde 1 adet sigaranın doğurganlığı yüzde 28 azaltıyor olmasıdır. Aynı şekilde anne adaylarının da gerek pasif, gerekse aktif sigaraya maruz kalması anne karnındaki bebeğin gelişimine olumsuz etkisi olmasının yanında düşüğe hatta anne karnında ölümüne bile sebep olduğu bilinmektedir.

Eğer tütün ve ürünlerine başlamamışsanız uzak durmaya devam edin ve ailenizi de bu konuda bilinçlendirin.

Şayet az da olsa içiyorum, diyenlerdenseniz lütfen hem kendi sağlığınız, hem de aile ve çevrenizin sağlığı için bırakmak için çaba gösterin. Kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riskini sigarayı bırakmakla azaltmış olacaksınız. Sizlere sevdiklerinizle beraber tütünsüz, sigarasız, sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyor sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı hastanelerimizde bulunan "Sigara Bırakma Poliklinikleri'ne bekliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber