Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:48 Sel suları mahallede paniğe neden oldu00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı
Kültür 15 Ekim 2021 - 16:48 Yorum: 0

DSİ Genel Müdürü Yıldız Hatay’da incelemelerde bulundu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız Hatay'da inşa çalışmaları devam eden DSİ yatırımlarında incelemelerde bulundu.

DSİ Genel Müdürü Yıldız Hatay’da incelemelerde bulundu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız Hatay'da inşa çalışmaları devam eden DSİ yatırımlarında incelemelerde bulundu.

Genel Müdür Yıldız'a Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Göktuğ İlter, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay ve 6. (Adana) Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve teknik ekip ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti. Yıldız, Hatay'da Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım İnşaatı ile Reyhanlı Barajı Sulaması 1. ve 2. Kısım İnşaatlarında incelemelerde bulunarak, çalışmalarda gelinen seviyeler hakkında bilgi aldı.

"İnşaatının bir an evvel tamamlanabilmesi için T1 ve T2 Tünellerindeki çalışmalar hızla devam etmektedir"

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız incelemeler sonrası yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin en uzun gövde uzunluğuna sahip Barajı olan Reyhanlı Barajı'na saniyede 50 metreküp kapasite ile su iletimi sağlayacak olan "Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı" inşaatının bir an evvel tamamlanabilmesi için T1 ve T2 Tünellerindeki çalışmalar hızla devam etmektedir. Yıllık olarak 239 milyon metreküp suyu Reyhanlı Barajı'na derive edecek Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı)'nda T2 Tünelinin çıkış kısmında, tünel içerisinde kazı çalışmaları ve destekleme imalatlarında 320 metre, giriş kısmında ise 1218 metre ilerleme sağlanmıştır. T2 Tüneli giriş kısmında 484 metre kemer beton kaplama imalatı tamamlanmıştır. T1 giriş kısmında kazı ve destekleme imalatlarında 515 metre, T1 çıkış kısmında kazı ve destekleme imalatlarında 349 metre ilerleme sağlanmıştır. T1 Tüneli ve T2 Tüneli arasında kanal kazı ve regülatör beton çalışmaları devam etmektedir" dedi.

"Çiftçilerimizin projeden en üst düzeyde faydalanmalarına olanak sağlanacaktır"

Reyhanlı Barajı'nın sulama kısmı için yapılan çalışmalara da değinen Yıldız, "Toplamda 294 330 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Reyhanlı Barajı Sulaması 1. ve 2. Kısım Sulama Projeleri kapsamında yörede arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme faaliyetleri da hayata geçirilecek böylece çiftçilerimizin projeden en üst düzeyde faydalanmalarına olanak sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

DSİ Genel Müdürü Yıldız Hatay’da incelemelerde bulundu

DSİ Genel Müdürü Yıldız Hatay’da incelemelerde bulundu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber