Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Kasım 2014 - 17:58 Yorum: 0

DSİ'den Sivas'a 13 tesis

SİVAS (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta inşa edilen 13 tesisin açılışının yapılacağı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı...

DSİ'den Sivas'a 13 tesis

SİVAS (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta inşa edilen 13 tesisin açılışının yapılacağı bildirildi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta inşa edilen 164 milyon lira tutarındaki 13 tesisin açılışını, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’de düzenlenecek toplu açılış töreninde yapacak. 30 Kasım 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilecek tesisler arasında yatırım maliyeti 6 milyon 263 lira olan Sivas İçmesuyu Terfi Merkezi ve Terfi Hattı da bulunuyor. Sivas'ın 2035 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını karşılayacak projeyle yılda 17 milyon metreküp içme suyunun arıtılarak, yaklaşık 460 bin kişiye içme suyu temin edilecek.

Sivas'ta hizmete alınacak tesisler arasında Hafik Sulaması, Zara Sulaması, Zara Hafik Sulaması Su Alma Yapısı ve İletim Hattı, Kangal Çatköy Göleti ve Sulaması, Şarkışla Karacaören Göleti ve Sulaması, Yıldızeli Topulyurdu Göleti ve Sulaması, Merkez Çeltek Göleti ve Sulaması İkmal İnşaatı, Doğanşar Regülatörü ve Sulaması, Yıldızeli Halkaçayır Göleti ve Sulaması, Yıldızeli Çağlayan Göleti Sulaması, Merkez Tutmaç Göleti Sulaması ile Ulaş Karaşar Göleti Sulaması yer alıyor.

Açılışı yapılacak bu tesislerle Sivas'ta 122 bin dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber