Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 14 Eylül 2014 - 22:08 Yorum: 0

DSP Genel Başkanı Türker:

"(HSYK seçimi) Geleceğimizi belirleyecek ve şekillendirecek önemli bir olayla karşı karşıyayız"

DSP Genel Başkanı Türker:

ORDU (AA) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimine ilişkin, "Geleceğimizi belirleyecek ve şekillendirecek önemli bir olayla karşı karşıyayız" dedi. 

Türker, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada, 12 Ekim'de yapılması planlanan HSYK seçimi hakkında açıklamalarda bulunan Türker, "Geleceğimizi belirleyecek ve şekillendirecek önemli bir olayla karşı karşıyayız. 12 Ekim'de HSYK için seçim yapılacak. Seçim şu anda adil bir şekilde gerçekleşmiyor" diye konuştu.

Türker, şöyle devam etti:

"Hükümetin baskısıyla karşı karşıyayız. En kötüsü ise hükümet bu seçime yakın hakim ve savcılara bir zam önerisini hazırladığını deklare etti. Bu, aslında bütün adalet mensuplarına hakarettir. Yani 'eğer oyunuzu verirseniz ben bu zammı yaparım, oyunuzu vermezseniz bu zammı vermem' anlamı çıkmaktadır. Bu konuda mademki hakim ve savcıların aldıkları ücretlerinde düşüklük vardı, seçimi beklemeden de yapılabilirdi. Aynı sorun, üniversite öğretim üyelerinde ve başka çalışanlarda var. Hükümetin bunları yapması doğru değil. Bu konuda hepimizin duyarlı olması gerekiyor çünkü hukuk hepimize lazım olur."

 

- Fındıkta yaşanan don 

Doğu Karadeniz'de yaşanan zirai don nedeniyle fındığın zarar gördüğünü hatırlatan Türker, "Fındık yaşanan zirai don nedeniyle özellikle yüksek rakımlı yerlerde yok denecek kadar az olmuştur. Önümüzdeki dönemlerde de Türk fındığının uluslararası piyasada yerini kaybetme riski olasılığı vardır. Bu konuda tedbir alınması gerekiyor. Fındık fiyatının çok yükselmesi de doğru değil ama maliyetinin altında, insanları zarara sokacak şekilde kararlar alınması da doğru değil. Bizler devlet kesiminin bu anlamda yeni düzenlemelerle, zarara uğramış kişilerin zararını karşılamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber