Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Ekim 2014 - 17:03 Yorum: 0

DT Genel Müdürlüğüne Nejat Birecik atandı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine oyuncu ve yönetmen Nejat Birecik getirildi.

DT Genel Müdürlüğüne Nejat Birecik atandı

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü görevine oyuncu ve yönetmen Nejat Birecik atandı.

DT'den yapılan yazılı açıklamada, vekaleten yürüttüğü Genel Müdürlük görevinden isitifa eden Mustafa Kurt'tan boşalan makama Nejat Birecik'in getirildiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevlerini yerine getiren Birecik'in, bugüne kadar TRT Kültür-Sanat Başdanışmanlığı vazifesini sürdürdüğü belirtildi.

Birecik'in özgeçmişi ise şöyle:

Nejat Birecik 1963'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı'ndan 1990 yılında mezun oldu. Dormen Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu benzeri hususi tiyatrolarda çalışan Birecik, 2003-2007 yılları içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yerine getirdi. 2007-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği vazifesini vekaleten yürüten sanatçı, 2009-2012 yılları içinde ise tıpkı görevi asaleten sürdürdü. 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejist Müşavir vazifesini Genel Sanat Yönetmeni kadrosuyla sürdüren sanatçı, son şekilde TRT Kültür Başdanışmanı vazifesini yerine getirmekteydi. 

Ödenekli tiyatrolardaki idari görevlerinin dışında pek aşırı televizyon dizisi ve sinema filmi çalışmaları da bulunan sanatçı; 2008 yılında Memed Meşa Selimoviç'in yapıtı 'Derviş ve Ölüm' ile iki memleket arasındaki kültürel ilişkilerin büyümesine mühim katkılar sağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent Tiyatrolarında sahneye koyduğu 'Rita' isimli oyunla 2008 yılında 'Direklerarası En İyi Reji Ödülü'ne layık görülen Birecik, pek aşırı atölye çalışmasına da katıldı. Evli ve 1 kız çocuğu babası bulunan Nejat Birecik, aşırı yönlü bir sanatçı şekilde tanınıyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber