Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Temmuz 2016 - 08:38 Yorum: 0

DTÖ 16. Dünya İhracatı Geliştirme Forumu

Adana Sanayi Odası'nı (ADASO) ziyaret eden Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini...

DTÖ 16. Dünya İhracatı Geliştirme Forumu

Adana Sanayi Odası'nı (ADASO) ziyaret eden Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Türkiye- Sri Lanka İş Konseyi Başkanı ve Adana Fahri Konsolosu Beşir Uğur ile birlikte Adana Sanayi Odası'nı ziyaret eden Büyükelçi Amza, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Sütcü ve Ahmet Özkök, Genel Sekreter Bora Kocaman ile bir araya geldi. Ziyarette, ticari ilişkilerin ve yatırım işbirlikleri üzerinde duruldu.

Büyükelçi Amza, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 16. Dünya İhracatı Geliştirme Forumu'nun 11-13 Ekim tarihlerinde Sri Lanka'da düzenleneceğini belirterek, Adanalı sanayicileri ve işadamlarını önemli iş fırsatları sunulan forumda görmeyi arzuladıklarını söyledi. İki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi için çaba harcadıklarını belirten Amza, turizm, tarım, tekstil ve hazır giyim alanlarında deneyimlerin paylaşılarak işbirliklerinin geliştirilmesinin önemli yarar sağlayacağını ifade etti.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Büyükelçi Amza'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi, çeşitli ülkelerden 600 iş insanının katılacağı ihracat forumuna davetine teşekkür etti. Sri Lanka'nın çayın yanı sıra, hazır giyimde de önemli ihracat ülkesi olduğuna dikkat çeken Kıvanç, Adana ile Sri Lanka arasındaki ticari ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber