Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 14:18 Yorum: 0

DTO Başkanı Erdoğan’dan büyüme değerlendirmesi

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına göre, Türkiye ekonomisinin yüzde 11.1 ile dünyanın en hızlı büyüyen...

DTO Başkanı Erdoğan’dan büyüme değerlendirmesi

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına göre, Türkiye ekonomisinin yüzde 11.1 ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu belirterek, "Bu rakamlar, iş dünyasına özgüven ve umut veriyor" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Erdoğan, "Türkiye ekonomisi hız kesmiyor. Bu yılın temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomi yüzde 11.1 büyüdü. Beklentiler, yüzde 10 seviyesindeydi. Türkiye, bu performansıyla tüm dünya ülkelerini geride bırakarak, üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Türkiye'nin büyümede dünyanın bir numarası olacağını Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci açıklamıştı. Bugün ilan edilen resmi rakamlar da bunun kanıtı oldu" dedi.

Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü belirten Erdoğan, "Açıklanan rakamlar iş alemi için umut ve güven kaynağı olmuştur. Türkiye ekonomisinin he türlü spekülatif müdahaleye, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının maksatlı değerlendirmelerine rağmen büyümesini sürdürmüştür. Yakalanan bu ivmenin devam edeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber