Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Temmuz 2017 - 09:18 Yorum: 0

DTSO seçimleri Ekim’de yapılacak

Ticaret ve sanayi odası Ekim ayında seçime gidiyor. Meclis, Ağustos ayı tatil olduğu için toplanmayacak Eylül ayında yapılacak son toplantının ardından...

DTSO seçimleri Ekim’de yapılacak

Ticaret ve sanayi odası Ekim ayında seçime gidiyor. Meclis, Ağustos ayı tatil olduğu için toplanmayacak Eylül ayında yapılacak son toplantının ardından ise seçimlere gitme kararı aldı. Mecliste ayrıca Düzce Üniversitesi'nin önerisi de kabul edildi. Öneriye göre artık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini mesleki hayata hazırlayacak olan dönemlik staj kabul edildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Temmuz ayı oturumu Meslis Başkanı Ertan Taşlı başkanlığında yapıldı. Oturuma Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ayhan Şamandar da konuk olarak katıldı.

Temmuz ayı toplantısının ilk konusu Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'na bağlı bölümlerde eğitim gören öğrencilerin Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı sanayi ve ticaret kuruluşlarında staj yapabilmelerine olanak sağlanması oldu. Toplantıda konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç; Türkiye'de sadece birkaç üniversitede uygulanan son dönemde öğrencilerin staj yapabilmelerinin faydalarını anlattı. İlhan Genç; "Türkiye'de Sakarya Üniversitesi gibi sadece birkaç üniversitenin meslek yüksek okulunda okuyan öğrencileri sanayi ve ticaret kuruluşlarında staj yapabiliyorlar. O üniversitelerde sanayi ve ticaret odaları ile işbirliği yaptıkları için üye olan kuruluşlarda rahatlıkla stajlarını tamamlıyorlar. Bizde üniversiteye her konuda yardımcı olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odasından yardım bekliyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ayhan Şamandar ise staj yapan öğrencilerin iş hayatında ara eleman olarak yetişmesinin önemini dile getirdi. Ayhan Şamandar; "Öğrencilerin öğrenim hayatlarında staj yapabilmeleri önemli. Özellikle de meslek yüksekokulu öğrencilerinin staj yapması ilerleyen zamanlarda iş hayatlarında çok çok önem kazanıyor. Okulumuz bünyesinde teknik ve idari bölüm öğrencileri bu staj sayesinde iş hayatlarında karşılaşacakları şartları öğrenebilecekler. Böylece hem ara eleman sorunu ilimizde ortadan kalkacak hem de iş hayatına daha tecrübeli ve kalifiye insanlar katılacaklar" dedi.

Meclis üyeleri tarafından da kabul edilen uygulama için üniversite ile işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Gümüşova osb ye hazine arazisi de eklendi

Meclis oturumunda konuşan Meclis Başkanı Ertan Taşlı, yen kabinede Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevine devam eden Faruk Özlü'ye başarılar dileyerek Düzce için Özlü'nün yaptığı çalışmalara örnek verdi. Faruk Özlü'nün Baknalığı sırasında Düzce Sanayi ve ticari hayatı için Çevre planı değişikliğinin gerçekleştiğini dile getiren Ertan Taşlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'nün; "Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi'ne hazine arazisinin de dahil edildiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Bunun en büyük destekçisi ise Faruk Özlü'dür. Böylece Gümüşova OSB'de daha fazla alan açılmış oldu. Bunun yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi için yeni girişimciler olması sağlanacak. OSB'de eski sanayiciler içinde oranın kahrını ilk çeken sanayiciler oldukları için bir avantaj sağlanacak. OSBnin çilesini çeken ilk sanayiciler, yer parasını daha az ödeyecekler" dedi.

Seçimler Ekim Ayı sonunda

Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı oturumnunda ayrıca Oda seçimlerinin tarihi de belirlendi. Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun oda seçimlerinin Eylül ayı ile Ekim ayı sonuna kadar yapılması gerektiğini söyleyen Düzce Ticaret ve Sanayi odası Genel Sekreteri Ayten Nursel Kocadağ, seçimlerin yapılabilmesi için gereken prosedürler hakkında bilgi verdi. Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın önerisi ile seçimlerin Ekim ayı sonunda yapılması kararlaştırıldı.

DTSO seçimleri Ekim’de yapılacak

DTSO seçimleri Ekim’de yapılacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber