Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2017 - 12:28 Yorum: 0

Dualarla uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Kütahya Belediyesi Çinigar Şehirlerarası...

Dualarla uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Kütahya Belediyesi Çinigar Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Müftü Yardımcısı Mehmet Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar bu yıl Kütahya il genelinden bin 250 kişinin hac vazifesi için kutsal topraklara gideceğini kaydetti. Hazırlar, "Bu yıl toplamda bin 250 kardeşimizi kutsal topraklara uğurlayacağız. Bekleyen kardeşlerimizin sayısı ise 29 bin 796. Dolayısıyla bu giden kardeşlerimiz aslında Kütahya'nın, milletimizin duasını, selamını götürecek. İnanan gönüllerin buradaki adeta temsilcileri olarak o mübarek beldeye gidecekler. Gitmek kadar o mübarek beldeye özlem duymak da sevmek de kıymetlidir. Cenab-ı Hakk o mübarek beldenin aşkını, sevgisini hiçbirimizin gönlünden eksik etmesin. Giden kardeşlerimiz o mübarek beldede şehrimize, milletimize, memleketimize dua etmeyi unutmasın. Rabbim şimdiden hacı kardeşlerimizin haccını hayırlı eylesin inşallah" dedi.

"Bizim de selamımızı götürün"

Zafer Havalimanı'nın hacı adayları için büyük bir kolaylık olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Daha önce Kütahya'dan çok hacı adaylarımızı uğurladık ancak Ankara, İstanbul gibi hep farklı illere uğurlamıştık. Artık hacı adaylarımızı direkt Kütahya'dan Mekke'ye, Medine'ye uğurluyoruz. Hacı adaylarımız Zafer Havalimanı'ndan hareket edecek ve yaklaşık 4 saat sonra sıkıntı çekmeden kutsal topraklara ulaşacaklar. Hac bir meşakkattir, Rabbim o ibadetleri yaparken sizlere sabır versin, yapmış olduğunuz ibadetleri kabul buyursun. Bizlerden kutsal topraklara selam götürün. Oralarda yapacağınız dualarda ülkemizi, milletimizi ve İslam alemini unutmayın. İslam aleminin bu sıkıntılardan kurtulması için dua etmenizi istirham ediyorum. Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin" ifadelerini kullandı.

Bin 250 kişiyi hacca uğurlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, hacı adaylarından bütün insanlık alemi için dua etmelerini istedi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın duasının ardından ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Zafer Bölgesel Havalimanı'na uğurlandı. (EFE)

Dualarla uğurlandılar

Dualarla uğurlandılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber