Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Magazin 17 Mayıs 2019 - 17:38 Yorum: 0

Dublin’e Türk çıkarması

Ünlü Yönetmen Andaç Haznedaroğlu'nun Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mültecilerin dramını konu aldığı Misafir (The Guest) adlı filmin Trinty College'nin...

Dublin’e Türk çıkarması

Ünlü Yönetmen Andaç Haznedaroğlu'nun Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mültecilerin dramını konu aldığı Misafir (The Guest) adlı filmin Trinty College'nin tarihi salonunda gösterimi İrlanda'nın Başkenti Dublin'de büyük ilgi gördü.

Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçiliği, Mültecilerle Dayanışma Derneği (MUDEM) ve Yunus Emre Enstitüsü ile Dublin Trinity College'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında film gösterimi öncesi "Suriyeli Mülteci Kadınların Objektifinden Göç" temalı fotoğraf sergisi de Dublin'deki gazeteciler ve İrlandalı katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Levent Burhan, Yönetmen Andaç Haznedaroğlu, Yunus Emre Enstitüsü Londra Temsilcisi Mehmet Karakuş ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Genel Koordinatörü İbrahim Kavlak ortak bir ağızdan göç olgusunun sadece orijin ülke ve komşu ülkelerin sorumluluğunda olmadığını, tüm insanlık için önemli bir mesele olduğunu vurguladılar.

Konuşmacılar, 4 milyonu aşkın sığınmacıya kucağını, yüreğini açan Türkiye'nin bu şefkatli yaklaşımının tüm Dünya için bir örnek olması gerektiğini anlattı.

MUDEM Dublin Direktörü Ecem Akarca, özellikle Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ve aslında tüm dünyada giderek artan sığınmacı-mülteci gerçeği karşısında farkındalığın artırılması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlattı.

Etkinliğe Dublin'deki gazeteciler ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sıra Pakistan, Yunanistan, Portekiz, Brezilya, Fas, Kolombiya, Şili, İsviçre Büyükelçileri ile diğer birçok ülkenin diplomatik yetkilileri katıldı.

Dublin’e Türk çıkarması

Dublin’e Türk çıkarması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber