Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

DÜ'de "Bitmeyen Sürgün" paneli

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesince Ermeni sorunun 100. yılı dolayısıyla "Bitmeyen Sürgün" adlı panel düzenlendi.Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'de gerçekleştirilen...

DÜ'de 'Bitmeyen Sürgün' paneli

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesince Ermeni sorunun 100. yılı dolayısıyla "Bitmeyen Sürgün" adlı panel düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'de gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı Yöneticisi Gaffur Türkay, 100 yıl önce bu coğrafyanın en kadim halklarından olan Ermenilerin büyük bir soykırıma maruz kaldığını savundu.

"Bugün bu coğrafyanın en kadim halklarından olan Ermeniler burada yok. 100 yıl geçti ama şimdi kuşaklar olarak bu olayın aslını bilmiyoruz. Çünkü bu sistem maalesef bize hem anlatmadı hem de anlattırmadı" diyen Türkay, sorunun yıldönümünde anılan Ermenilere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yarvant Danzikyan ve Prof. Dr. Cengiz Aktar, birer sunum yaptı.

Panele akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber