Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 11:13 Yorum: 0

DÜ'de ilkokul öğrencilerine çevre eğitimi

Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM), Diyarbakır’daki ilkokul öğrencilerine çevre kirliliği ve çevre kirliliği çeşitleri hakkında bilgi vererek duyarlılıklarını artırıyor

DÜ'de ilkokul öğrencilerine çevre eğitimi

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM), Diyarbakır’daki ilkokul öğrencilerine çevre kirliliği ve çevre kirliliği çeşitleri hakkında bilgi vererek duyarlılıklarını artırıyor.

DÜÇAM Müdürü Prof. Dr. Kemal Güven, ilkokul öğrencilerine yönelik çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında eğitim verdiklerini ve insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşama amacıyla bilgilendirmeye yönelik bu tür çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Güven, "Çevre bilincinin ve duyarlılığının geliştirilmesi, çevre eğitimiyle mümkün olur. Eğitimin ilkokul düzeyinde başlaması gerekir" dedi.

Eğitmen Yüksek Çevre Mühendisi Doktor Serdar Karataş ise, öğrencilerin özellikle su tasarrufu, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konularında, çevre kirliliğini önlemeye ve çevreyi korumaya yönelik olumlu davranışlar edinmelerini hedeflediklerini söyledi.

Çocukların çevre bilincini küçük yaşlarda öğrenmesi çevre adına çok önemli bir unsur olduğunu dile getiren Karataş, şöyle konuştu:

"Ortak yaşam alanlarının sürdürülebilir temizliği hepimiz ve geleceğimiz için mühim bir konu. Çocuklara, belediyelerin çöpleri ne yaptığını anlatıyoruz. Öğrencilerin, çöplerin geri dönüşümü için ne yapabilecekleri gibi konularda bilgiler veriyoruz. Tasarruf için neler yapmaları gerektiği konularında örnekler vererek, tasarrufun hayatlarında iyice yer edinmesini amaçlıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber