Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Ağustos 2016 - 08:38 Yorum: 0

Dumanlı ve kirli havayı bilgisayar da sevmiyor

İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarların iyi ya da kötü durumunun sahibine de yansıdığı belirtildi.

Dumanlı ve kirli havayı bilgisayar da sevmiyor

İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarların iyi ya da kötü durumunun sahibine de yansıdığı belirtildi. Aydın'da uzun yıllardan bu yana bilgisayar üzerine hizmet veren Tekno Fan firmasının yetkilisi Erdoğan Çetinkaya, sigara ve kirli havanın insanlara olduğu gibi bilgisayarlarlara da zarar verdiğini belirtti.

Günümüzde her işin artık bilgisayar ve internet ile yapıldığını ve bilgisayardan daha fazla verim almanın insanın işlerini hem kolaylaştırıp zaman kazandırdığını belirten Erdoğan Çetinkaya , "Her alet ve edevatın kendine göre kullanım koşulları varsa bilgisayar ve benzeri cihazların da daha uzun ömürlü ve verimli olması için bir takım kullanım koşulları var. Toz ve kirli hava buna sigara dumanı da dahil kirli ortam bilgisayarın sağlığı için de tehlikeli. Bu nedenle kullandığınız bilgisayar ve elektronik aletleri usulüne uygun olarak periyodik aralıklarla temizleyin. Bunun yanında bilgisayarın bulunduğu ortamın hava kalitesi de cihazı etkileyen unsurlar arasında yer alıyor" diyerek bilgisayar ve internetin durumunun kullanıcıya yansıdığını belirtti.

Bilgisayarın bakımının yanında bilgisayarı doğru kullanmanın da önemli olduğunu belirten Tekniker Hanife Akgül, bilgisayar yanlış kullanımda insanın sağlığının olumsuz etkilendiğini belirtti. Akgül, "Sağlığı korumak için göz ile ekran arasındaki mesafe 60 cm olmalı. Göz ile ekran arsındaki açı 20 derece olmalıdır. Yazılı bir metinde kopya yazılacaksa, metin dik bir şekilde ekranın yanında ve düzeyinde olmalı, odada fazla ışık olmamalı. Loş ortam bilgisayar kullanımı için iyidir. Her bir saatte on dakika ara vererek gözler dinlendirilmeli, yüz su ile yıkanmalıdır. Bilgisayarın arkasında en fazla 60 walt'lı bir lamba olmalıdır. Yiyecekler arasında yoğurt ve kalsiyum içeren yiyecekler bulunmalıdır. Bunun yanında bilgisayar başında çalışırken yemek yenilmemeli. Klavyelerin en büyük düşmanı her zaman için küçük kırıntılardır. Oturuş şekli de bilgisayar kullanımında önemlidir" dedi.

Dumanlı ve kirli havayı bilgisayar da sevmiyor

Dumanlı ve kirli havayı bilgisayar da sevmiyor

Dumanlı ve kirli havayı bilgisayar da sevmiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber