Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 13 Mayıs 2016 - 13:24 Yorum: 0

DUMESF Başkanı Ilıcak Gençlere Seslendi

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, İstanbul, Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü...

DUMESF Başkanı Ilıcak Gençlere Seslendi

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, İstanbul, Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele" seminerinde gençlere seslendi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi, Bedia Muvahhit Gösteri Salonu'nda düzenlenen seminere, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclis Üyesi Tamer Canbaz, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Yazır, Reşit Oral, Serap Erdil, Koordinatör Selami İnce, Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel, Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi Koordinatörü Murat Atik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Büyükçekmece'deki yedi liseden öğrenciler katıldı. Büyükçekmeceli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminere yaklaşık 750 kişi katıldı.

Seminerde açıklamalarda bulunan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, doping ve uyuşturucunun sportif faaliyetler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Konuşmasında doping ve uyuşturucu kullanımının insan bedeni üzerindeki zararlarını örneklerle anlatan Kaya Muzaffer Ilıcak, temiz sporun önemine vurgular yaptı.

Ilıcak, yaş gruplarındaki tehlikelere dikkat çekerek, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı temiz, dopingsiz sporun önemini vurguladı.

"DOPİNG EŞİTTİR UYUŞTURUCU"

Ilıcak, bu yaş grubunda özellikle arkadaş seçimine dikkat çekerek, spora başlamanın önemine değindi. Ilıcak, ülkeyi yönetecek kişilerin ileride bu sıralardan çıkacağını, önemli olanın sağlıklı ve ahlaki değerlere bağlı bir nesil yetişmesi olduğunu ifade etti. Ilıcak Büyükçekmece'nin sporda çok önemli bir potansiyeli olduğunu ve tesisleşme hızına uygun olarak milli sporcuların da Büyükçekmece'den daha fazla çıkması gerektiğini söyledi. "En büyük yatırım insana yatırımdır" diyen Kaya Muzaffer Ilıcak, çocuklara uyuşturucu ve dopingin birbirinden ayrılmaz tehlikeler olduğunu anlattı.

"BEDENİMİZ BİZE YARADANIMIZIN BİR EMANETİ"

Ilıcak, "Alışkanlıkların kazanılmasında arkadaş seçimi çok önemlidir. Bir öğrencinin ailesinden, öğretmeninden ve spor hocasından gizleyeceği bir arkadaşı olmamalı" dedi.

Ayrıca öğrencilerin, bilmedikleri ve tanımadıkları kişilerden yardım almamaları gerektiğinin önemini vurgulayan Ilıcak, "Bedenimiz bize Yaradanımızın bir emaneti, onu korumamız gerekir. Bedenimizi her türlü uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan dopingsiz spor yaparak koruyabiliriz" şeklinde konuştu.

"DOPİNG VE UYUŞTURUCU BİRBİRİNE EŞİTTİR"

Ilıcak, dopingin uyuşturucu ile eşit olduğunu söyleyerek, temiz spor, temiz nesil olgusu geliştirmek için geleceğimizin teminatı olan gençlerin gerek okullarında gerekse sosyal yaşamlarında bilinçli, bilgili ve farkında bireyler olarak yetiştirerek kötü alışkanlıklardan uzak bir nesil yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Bazı sporcuların hak etmedikleri başarıları kazanmak adına "doping" denilen güç veren ve acıyı hissettirmeyen ilaçları kullandıklarını vurgulayan Ilıcak, "Bu sporcuların başarılı olsa dahi daha sonraki çalışmalarında doping yaptıkları ortaya çıkmaktadır. Doping yaptıran bu sporcular hem hak etmedikleri başarıyı kazanmakta hem dürüst olmamakta hem de temsil ettikleri ülkeleri de dünya nezdinde haksız yere rezil etmektedirler" açıklamasını yaptı.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE BAKMAMALIYIZ, GÖRMELİYİZ"

Her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirten Ilıcak, "Hayatın içinde engelli insanlar da vardır. Herkesin en az 1 tane engelli arkadaşı olmalıdır. Engel, bir kusur, eksiklik ve utanılacak bir durum değildir. Engeli aşmanın önemli bir yolu da spor yapmaktır. İster engelli ister engelsiz olsun her birey mutlaka en az bir spor dalında kendini ifade etmelidir" diye konuştu.

BAŞKAN AKGÜN "DOPİNG İNSANI REZİL EDER, UYUŞTURUCU REZİL-İ RÜSVA EDER"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, salonu dolduran gençlere seslenerek, "Geleceğinizi doğru şekillendirmek için spor yapın, folklor oynayın, iyi arkadaşlar edinin. Kötü arkadaşlar hayatınızı karartmasın. Dopingden, uyuşturucudan uzak durun. Örnekleri gördük biliyorsunuz; doping insanı rezil eder, uyuşturucu rezil-i rüsva eder" dedi.

"HER ŞEY GENÇLER İÇİN"

Büyükçekmece'nin her alanda öncü olması için çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Dr. Hasan Akgün, "Halk Akademisi'ni hepiniz biliyorsunuz; şu an 23 bin öğrencimiz var. Halk Akademisi Büyükçekmece'nin her tarafında hizmet veriyor. Sporu hayatın bir parçası yapmak ve yaygınlaştırmak için de Spor Akademisi'ni kurduk. Spor Akademisi'nde şu an 3 bin olan öğrenci sayısını iki yıl içinde 15 bine çıkaracağız. Sizlerin spor yapmanız için her türlü olanağı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün daha sonra bir süre gençlerle sohbet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber