Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 17 Haziran 2018 - 15:43 Yorum: 0

DUMESF’e, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan seminer izni

Milli Eğitim Bakanlığı, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'nun çalışmalarını yerinde bularak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı...

DUMESF’e, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan seminer izni

Milli Eğitim Bakanlığı, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'nun çalışmalarını yerinde bularak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve resmi kullarda seminer yapabilmesi için izin verdi.

Asıl amacının gençleri uyuşturucudan ve alkolden kurtarmak olan federasyonun çalışmaları titizlikle incelendikten sonra okullarda dersleri aksatmayacak şekilde izin verildiği açıklandı. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonunu Genel Başkanı kaya Muzaffer Ilıcak yaptığı açıklamada, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı'na okullarda özellikle alkol ve uyuşturucu üzerine seminer vermek için müracaat etmiştik. B dilekçemizi ve neler yaptıklarımızı incelemişler bize ve okullara bizim seminer yapabilmemiz için yazı göndermişler. Bizim tek amacımız Cumhurbaşkanımızı da dediği gibi sağlıklı gençler yetiştirmek için ne yapabiliriz. Bizler zaten belediyelere senelerdir seminerler veriyoruz. Ancak uyuşturucu yaşı çok küçük yaşlara kadar geldi. Tehlikenin boyutu çok büyük... Allah'tan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylunun bu işin üzerine durmaları uyuşturucu baronlarının gözlerini korkuttu. İnşallah mücadele sürür bizlerde genç beyinlere bunları anlatırsak çok daha faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği yazı şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı

Yenilik ve Eğilim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Sayı: 88013337-821.99-B. 10683910 Konu : Seminer ve Spor Organizasyonu

Dağıtım Yerlerine

İlgi: Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonunun 23.05.2018 tarihli ve 10060142 sayılı gelen yazısı.

İstanbul ili Zeytinburnu ilçesinde faaliyette bulunan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonunun. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Türkiye geneli resmi/özel tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik; Temiz Spor, Temiz Nesil temalı "Uyuşturucu ve Dopinge Yaklaşma Farkındalık Seminerleri" ve Sporla Kötü Alışkanlıklardan Uzak Dur temalı "Spor Organizasyonları" düzenleme talebine ilişkin ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.

Duyurusunu http://yegitek.meb.gov.tr/www/sosyal-etkinlik/kategori/19 linkinden ulaşılabilecek olan söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası. Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak yürürlükte olan tüm yasal düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/ il milli eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, derslerin aksatılmaması kaydıyla gönüllülük esasına göre yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim denilerek uygun görüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber