Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 28 Ağustos 2015 - 09:49 Yorum: 0

Dün bir kargo aldık, yıkıldım

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ı toprağa veren ve sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Yarbay Mehmet Alkan konuştu: "Dün bir kargo aldık. Görünce bir kez daha yıkıldım."

Dün bir kargo aldık, yıkıldım

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ı toprağa veren ve sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Yarbay Mehmet Alkan konuştu: "Dün bir kargo aldık. Görünce bir kez daha yıkıldım." 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dün Osmaniye’de Yarbay Mehmet Alkan ile görüştü. CHP heyetine cenazeden sonra şeker ve tansiyon sorununun çıktığını anlatan Yarbay Alkan’ın, görüşme sırasında da kısa süre fenalaştığı öğrenildi.

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; CHP’li Özel görüşmede, “Bu aile Türkiye’nin ailesi. Siz de bütün şehit ailelerinin ağabeyi oldunuz. Türkiye’nin dört bir yanındaki insanlar size hak verdi” dedi. Yarbay Alkan ise CHP heyetine şunları söyledi:

"Orası yolun bittiği yer"

“Kardeşimin şehit olduğu yere yakın bir yerde 2,5 yıl görev yaptım. Kardeşimin tayini oraya çıktığında çok üzüldüm. Orası yolun bittiği yer, Türkiye’nin sonu. Kardeşimi evlendirmek için çaba sarf ettik ama olmadı. Benim çocuğum yok, o benim çocuğum gibiydi. Cenazede sorduğum soru niçin bu kadar gündeme geldi, neden bu kadar şaşırıldı ben de anlamıyorum. Sorunun bu kadar gündeme gelmesine şaşırıyorum. Herkesin kendi kendisine sorması gereken bir soru bu.”

"Genelkurmay Başkanı'nın suçlandığı yerde..."

“Cenazede söylediklerimden dolayı hakkımda soruşturma açıldığına ilişkin bilgim yok. Bana soruşturma açıldığı haberlerini okudum ancak soruşturma konusunda bir tebligat gelmedi. Genelkurmay Başkanı’nın (İlker Başbuğ) terör örgütüyle suçlandığı yerde her şey olabilir. Bu ölüm keşke benim başıma gelseydi. Küçüğün büyüğü defnetmesi gerekir, büyüğün küçüğü defnetmesi çok ağrıma gitti. Babam ve ben en küçüğümüzü toprağa verdik.”

"Dün bir kargo aldık, görünce yine yıkıldım"

“Dün kargo aldık. Orduda askerlerin kullandığı miğferlerin içinde koruyucu madde vardır. Bu madde belli sürelerde Genelkurmay tarafından yenilenir ancak yenilenene kadar aşındığı, bozulduğu ve askerleri koruyamadığı olmuştur. Kargoda, kardeşimin maiyetindeki asker sayısı kadar, miğferin içine konan bu koruyucu madde vardı. Kendi parasıyla İstanbul’dan sipariş etmiş, askeri etkilenmesin diye. Askerini çocuğu gibi korurdu. Bunu görünce bir kez daha yıkıldım.” Heyetin ziyareti sırasında evde bulunan ve Alkan’ın bölgede görev yaptığı dönemde emri altında bulunan bir uzman çavuşun, “Komutanımız üstlerinden gelen yanlış emirlere itiraz ederek çok askerin hayatını kurtardı. Özellikle astlarıyla arası çok iyiydi.”

Haber Kaynağı: SÖZCÜ
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber