Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 12:13 Yorum: 0

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de kutlandı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin Şubesi, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü düzenlenen törenle kutladı.

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de kutlandı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin Şubesi, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü düzenlenen törenle kutladı.

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen TEMAD üyeleri, 32. kuruluş yıl dönümlerini ve Dünya Astsubaylar Günü'nü sade bir törenle kutladı. Burada TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından konuşan Halil Kur, TEMAD'ın ilk kez 17 Ekim 2012 tarihinde Dünya Astsubaylar Günü'nü uluslararası boyutta kutlayarak "Birlikte Türkiyeyiz" festivali ile bütün kesimleri bir araya getirdiğini söyledi. Bugüne kadar kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Kur, "Gayemiz dünyadaki ve ülkemizdeki çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir günde olsa kendilerini özel hissetmelerini hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmeleri, mesleklerine bağlılığını, kendilerine olan güvenlerinin arttırılması ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı amaçlanmaktadır" diye konuştu.

"TEMAD 15 Temmuz hain darbe girişimine her platformda karşı duruş sergilemiştir"

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Kur, "Yaşadığımız coğrafyada dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bir arada huzur içinde yaşayabilmek için mücadele etmek hepimizin görevi olup Misak-i Milli hudutlar içerisinde bu toprakları korumak, kollamak için profesyonel askerliği seçmiş bizler ülkemizin huzur ve güvenini, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan yıkıcı ve bölücü terör örgütleri ile iç ve dış mihraklar şunu unutmasınlar ki laik, demokratik hukuk devletinin yılmaz savunucuları olarak dün olduğu gibi bugün de karşılarında her zaman bizi bulacaklardır. TEMAD, 15 Temmuz 2016 tarihinde askeri kıyafet içine girmiş hain teröristlerce devletimize yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı her platformda karşı duruş sergilemiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerçek vatanseverleri, emniyet teşkilatımızı ve asil milletimizin kahraman evlatları ile birlikte hareket ederek demokrasilerde "sözde, kararda milletindir" diyerek milli iradenin üzerinde hiçbir güç, hiçbir girişimin kabul edilemeyeceğini amasız, fakatsız, kesin, net ve en ağır ifadelerle lanetleyerek deklere etmiştir" şeklinde konuştu.

"Hak ettiğimiz özlük haklarımızı henüz alamadık"

Vatanseverlik duygularının, devlete ve orduya sadakatlerinin sonsuz olduğunun altını çizen Kur, "Ancak bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan en çok şehidi, Özemir Halisdemir'leri, gazisi olan TSK'nın temel direğini oluşturan astsubaylar hak ettikleri özlük haklarını ne yazık ki bugüne kadar alamamışlardır. Çalışırken aldığımız maaşların yüzde 48'i kesilerek zor durumda kalan astsubaylara sahip çıkılmalıdır. Mersin İl Başkanlığı olarak bu konulardaki çalışmalarımız Meclisin açılmasıyla devam edecek olup, Genel Merkezimize destek amaçlı milletvekillerimiz ve bakan düzeyinde dile getirilmeye devam edilecektir. Haklarımızın alınması konusunda bizlerin yasal savunucusu sadece TEMAD olup, biz ne hak ettiğimizden fazlasını nede imtiyaz sadece adalet, eşitlik ve insan onuruna saygı istiyoruz. Bu duygu düşüncelerle TEMAD'ın 32. kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de kutlandı

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de kutlandı

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de kutlandı

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber