Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, Mardin'de

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, Mardin'de

MARDİN (AA)  - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediye'den yapılan açıklamada, ziyarette Raiser'in, Mardin Büyükşehir Belediyesi adına Februniye Akyol Akay ile görüştüğü kaydedildi.

 Mardin'e gelme amaçları hakkında bilgi veren Raiser, ülke genelinde  kurum olarak şehirlerle beraber yürüttükleri  projelerin olduğunu belirterek belediyelerle bir araya gelmek istediklerini belirtti.

Büyükşehir yasası ile beraber Mardin'in Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Raiser, "Yaşanan değişimlerin, neticelerin, gözlemlerin ve yaşanılan sorunların neler olduğunu ve Dünya Bankası olarak sizlere hangi konularda yardımcı olabileceğimizi görüşmek için sizlerle konuşmak istedik’’ dedi.

Ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür eden Akay ise, Mardin'in birçok açıdan çok değerli bir kent olduğunu söyledi.

Bu şehirde  yeni bir yönetim oldukları için sistemi yavaş yavaş oturtmaya çalıştıklarını kaydeden Akay, şu ifadelere yer verdi:

"Mardin yeni büyükşehir olduğu için haliyle çok fazla sorunla karşı karşıyayız. Yönetime geldiğimizde de bu sorunlarla yüzleştik. Mardin çok güzel ve çok değerli bir şehir ama hakkettiği bir şekilde bakılmamış. Mardin'in tarım için, çok elverişli ve geniş bir ovası var. Mardin'in tarım ve ürün potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı için bu topraklar tahrip edilmiş. Tabiki bu tahribatlar bazen devlet politikasıyla bazen de halkın bilinçsiz davranmasından kaynaklanıyor. Sanayi açısından da birçok ham maddenin bulunduğu bir yer, ama söz konusu işlenmesine gelince bu ham madde batıdaki şehirlere gidiyor. Bundan dolayı istihdam sorunu yaşanıyor''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber