Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:41 Çifti trafik kazası ayırdı16:39 Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Avrupalı öğrencileri ağırladı16:38 Uludağ Ekonomi Zirvesi için ’BTSO Business School’ önerisi16:38 Jandarmadan traktör sürücülerine trafik güvenliği eğitimi16:35 Bakan Fidan: “Irak’ın bölge ülkeleri ile entegre bir ülke olmasını arzu edi...16:34 Başkan Bozbey, "İnegöl mobilyasını dünyada tanıtmak hepimizin sorumluluğudu...16:32 Hizan’da ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi’ yapıldı16:31 CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde halka seslend...16:31 Çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri yayınlayan şahıs tutuklandı16:30 Ambulans helikopter 11 yaşındaki çocuk için havalandı16:30 OMÜ’de yapay zeka, dijitalleşme ve veri alanlarında 6 yeni program açılacak16:29 Beşiktaş: "Kulübümüz, 2022-23 sezonundan bu yana Futbol A Takımımızın kadro...16:28 3 günlük Afrika tozu esareti sona erdi: Şehir yeniden göründü16:26 Tarsus Gastronomi Merkezi, şehrin gözde merkezi haline geldi16:22 Naftalinle kaplanmış paketten esrar çıktı16:20 Zabıtalara yakalanan dilenci: "İlacımı alacaktım, beni bir daha buraya yorm...16:20 Mısır, ateşkes anlaşması için İsrail’e heyet gönderdi16:19 Feci kaza kamerada: Kaldırımda yürürken hayatından oldu16:19 Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı16:18 Edirne’de üniversite öğrencilerinden Gazze’ye destek protestosu
Türkiye 04 Eylül 2016 - 13:03 Yorum: 0

Dünya barışı için yola çıkan 36 kişi, 10 bin kilometre pedal çevirecek

Dünya barışı için Polonya'dan yola çıkan 36 kişilik "Nınıwa Team" ekibi bisikletle yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ederek Kastamonu'nun Tosya ilçesine...

Dünya barışı için yola çıkan 36 kişi, 10 bin kilometre pedal çevirecek

Dünya barışı için Polonya'dan yola çıkan 36 kişilik "Nınıwa Team" ekibi bisikletle yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ederek Kastamonu'nun Tosya ilçesine geldi.

Yaklaşık 2 ay önce Polonya'dan bisikletleriyle yola çıkan "Nınıwa Team" ekibi yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettikten sonra dün gece Tosya'ya geldi. 36 kişiden oluşan ekip ilk önce ilçede Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesine çadır kurdu. İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır, dünya barışı için yola çıkan misafirlerin yağmur altında açık alanda kalmamaları için spor salonunda konaklamaları yönünde talimat verdi. Şu ana kadar Polonya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Ermenistan'ın da aralarında bulunduğu 5 ülkeden geçerek Türkiye'ye ulaşan 36 kişi ilçede bir gece konakladı. Tosya'dan ayrıldıktan sonra sırayla Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyetini ziyaret edecek olan ekibin son durağı Polonya olacak.

Ekip sözcüsü Wreczycka, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Günde ortalama 150 kilometre yol alıyoruz. Sadece yemek ve uyumak için mola veriyoruz. Tosya'ya akşamüstü geldik ve çadır kuracak bir yer aradık. Okul bahçesine çadırlarımızı kurmak istedik fakat görevliler yağmur altında kalmamamız için bizleri spor salonunda misafir etti. Bizler bundan dolayı mutlu olduk" dedi.

Dünyadaki savaşlar ve çatışmalarda ölen insanlara dikkat çeken Wreczycka, yılmadan amaçlarına ulaşmak için pedal çevireceklerini söyledi. Wreczycka, 10 bin kilometre daha yol kat etmeyi planladıklarını anlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber