Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Dünya Böbrek Günü

Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Öztürk: "Türkiye'de kronik böbrek hastası 70 bin civarında"

Dünya Böbrek Günü

SİVAS (AA) - Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Hayati Öztürk, Türkiye'de yaklaşık 70 bin kronik böbrek hastası olduğunu söyledi.

Öztürk, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla hastanede açılan stantta yaptığı açıklamada, böbreklerin korunmasına dikkati çekmek için stant açıp etkinlik yaptıklarını belirtti.

Türkiye'de kronik böbrek hastasının 70 bin civarında olduğunu dile getiren Öztürk, özellikle diyabet ve hipertansiyon rahatsızlığı için sürekli ilaç kullanmak zorunda olanlara ve ağrı kesici kullananlara nefroloji polikliniklerine rutin aralıklarla kontrole gitmelerini önerdi.

Böbrek rahatsızlıklarına dikkati çekmek için su dağıtan Öztürk, herkese sabah kalktığında 1 bardak su içmesini tavsiye etti.

Nefroloji bölümü uzman doktoru Mehmet Büyükbakkal da "Neredeyse 7 kişiden 1'i böbrek hastası. Hastalar bize daha çok gece idrara çıkma, halsizlik, bulantı ve kusma gibi şikayetlerle başvuruyor ama bu sinsi seyreden bir hastalık olduğu için bize başvurulduğunda böbrekleri kurtarmak için iş işten geçmiş olabiliyor" dedi.

Büyükbakkal, böbrek hastalarına ağrı kesici veya çok yaygın kullanılan bitkisel ilaçlardan kaçınmalarını, su içmelerini, sigara kullanmamalarını önerdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber