Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 12:48 Yorum: 0

Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla toplantı düzenlendi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ve tarım sektörüyle ilgili sivil toplum temsilcileri bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Malatya Ziraatçılar Derneği Başkanı Ahmet Tufan, Dünya Çiftçiler Günü'nün ilk olarak 1970 yılında kutlanmaya başlandığını söyledi. Dünya Çiftçiler Federasyonu tarafından 1984 yılından resmi olarak kutlanmaya devam edildiğini anlatan Tufan, "Çiftçilik denince tarım sektöründe üretim yapan terleyen, emek veren insanlar gelmektedir. Diğer taraftan çiftçiliğin çok kolay olduğu düşünülmektedir. Halbuki o kadar kolay değildir. Bu meslek bilgi ve ekonomi bilgisi isteyen bir alandır. En önemli unsuru ise tarım şartlarından dolayı sabırdır" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de tarım sektörünün stratejik bir alan olduğunu ifade etti. İstihdama katkısı, sanayiye hammadde sağlaması ve gıda arzı ile her zaman önemli bir sektör olduğunu anlatan Selvi, "Savaşların birinci nedeni gıda ve enerji paylaşımıdır. Özellikle tarım sektörü, gıda sektörü daha da önem kazanmıştır. Bu önemli birlikte bunu en önemli kılan da değerli çiftçilerimizdir. Tarım bacasız fabrika gibidir. Her türlü risklere, her türlü olumsuzluklara açıktır. Çiftçimiz her yıl doğa olaylarının neden olduğu olumsuzluklara karşılaşmaktadır. Ancak çiftçimiz bunlara rağmen yılmadan senelerce bu üretimi yapmaktadır. Mazisi en eski sektördür" şeklinde konuştu.

Kayısıda rekolte belirleme çalışmalarının başladığını anlatan Selvi, "Kayısının dondan zarar görmesine ilişkin ekiplerimiz şuan sahada çalışıyor. Geçen haftadan bu yana arazide çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde rekolte belli olacak" ifadelerini kullandı.

Program sonunda başarılı olan çiftçilere teşekkür belgesi verildi.

Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber