Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:58 Yorum: 0

Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ’da Kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ'da törenle kutlandı. Törende konuşan Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygın, "Çiftçinin köyü...

Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ’da Kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ'da törenle kutlandı. Törende konuşan Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygın, "Çiftçinin köyü terk etmemesi için, bölgesinde karnının doyurulması sağlanmalıdır" dedi.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. "Dünya Çiftçiler Günü" törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygın'ın yanı sıra çok sayıda tarım dernekleri başkanı ve çiftçi katıldı.

Törende konuşan Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygın, bütün çiftçilerin "Dünya Çiftçiler Gününü" kutlayarak şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz, uluslar arası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil, kuruluşa üye bütün ülkelerde "Dünya çiftçiler günü" olarak kutlanmaktadır. Bilindiği gibi, tarım sektörü, ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir. Hızla artan dünya nüfusuna rağmen, yaklaşık 20 ila 30 yıl sonra aç kalmamak için verimin yüzde 50 oranında, artmasının sağlanması gerekmektedir. Bu maksatla, nasıl tarım alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyorsa, çiftçimize de sahip çıkmalıyız. Bunun önem ve bilinciyle hareket ederek, tarım dünyada nasıl destekleniyorsa, ülkemizde de aynı şekilde desteklenmelidir. Çiftçinin bulunduğu köyü ve kasabayı terk etmemesi için bölgesinde karnının doyması sağlanmalıdır."

Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ’da Kutlandı

Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ’da Kutlandı

Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ’da Kutlandı

Dünya Çiftçiler Günü Tekirdağ’da Kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber