Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Kasım 2014 - 09:38 Yorum: 0

Dünya Çocuk Hakları Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: - "Sağlıklı bir toplum, bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluşur"

Dünya Çocuk Hakları Günü

KIRKLARELİ (AA)  - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, sağlıklı bir toplumun bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluşabileceğini bildirdi.

Dibek, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çocukların her yönden sağlıklı yetişmelerini sağlamak ve onların haklarının gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yatırımların en etkilisi çocuklar için yapılan yatırımların olduğunu ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir toplum, bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluşur. Her yönden sağlıklı yetişmiş bir çocuk, gelecekte üretici, çok yönlü düşünebilen, yaratıcı, bilimsel problem çözme gücü yüksek, etkili iletişim kurabilen kendisi ve çevresiyle barış içinde yaşayabilen, kendisini geliştirmiş mutlu bir yetişkin, hak ve sorumluluklarını bilen nitelikli bir yurttaş olacaktır. Sağlıklı yetişmiş çocuk değer yaratmaya adaydır. Sağlıksız ve nitelikli eğitimden yoksun çocuk, toplumun mutsuzluk kaynağıdır ve gelişmesini önleyecek en önemli faktördür. Gelecek çocuklarındır. Çocuklar ne kadar iyi eğitilir, ne kadar sağlıklı kılınırlarsa, toplumumuz gelecekte o kadar güçlü olur. Çocuklarımızın eğitimine, bedensel, ruhsal ve toplumsal bakımdan sağlıklı olmalarına önem vermeliyiz."

 

 

       

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber