Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2014 - 15:38 Yorum: 0

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri

Etkinlikleri kapsamında çocukların en temel hakkı olan yaşama hakkını vurgulamak ve trafik kazalarında ölen çocuk sayısının artması konusunda farkındalık yaratmak için "Trafikte Şiddet" konulu belgesel gösterimi ve söyleşi gerçekleştirildi

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında "Trafikte Şiddet" konulu belgesel gösterimi ve söyleşi düzenlendi. 

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hakları Birimi, Eskişehir Kent Konseyi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle, çocukların en temel hakkı olan yaşama hakkını vurgulamak ve trafik kazalarında ölen çocuk sayısının artması konusunda farkındalık yaratmak için Yunusemre Kültür Merkezi'nde "Trafikte Şiddet" konulu belgesel gösterimi ve söyleşi gerçekleştirildi. Programda, iki çocuğunu trafik kazasında kaybeden Zeynep Topuz'un konu olduğu "Yolda" adlı belgesel izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Trafikte en yoğun bulunan iş kollarına yönelik düzenlenen söyleşiye Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Amirliği'nden Ertuğrul Yıldırım, Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu'ndan Avukat Ezgi Akyıl Demircan ve iki çocuğunu trafik kazasında kaybeden Zeynep Topuz katıldı.

Öte yandan belgesel gösterimi ve söyleşiye katılan meslek odaları ve şoförler, içinde bulundukları meslek grubuna eğitim verilmesi ve bu eğitimin okullarda da yapılması önerisinde bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber