Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 21 Mart 2015 - 19:18 Yorum: 0

Dünya Dans Şampiyonası

Gloria World Open dans yarışması 30 ülkeden 300 yarışmacının katılımıyla başladı

Dünya Dans Şampiyonası

ANTALYA (AA) - Dünya Dans Sporları Federasyonu, Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Gloria Otelleri tarafından düzenlenen "Gloria World Open" dans yarışması 30 ülkeden 300 yarışmacının katılımıyla başladı. 

Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesi'ndeki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen şampiyonada sporcular latin ve standart branşlarında, yetişkin, genç, yıldız ve minikler kategorilerinde mücadele ediyor.

Dünya Dans Sporları Federasyonu Başkanı Carlos Freitang, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona çok sayıda yarışmacının katılmasını Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun başarısı olarak gördüklerini söyledi.

Yarışmanın Türkiye'de dansın spor olarak görülmesine büyük katkı sağlayacağına işaret eden Freitang, "Türkiye'de dans, gün geçtikçe daha iyi hale geliyor. Hip hop, salsa gibi branşlara Türkiye'de ilginin arttığının farkındayız. Herkes bir şekilde dasın içerisinde olmak istiyor" dedi. 

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş ise büyük bir dans organizasyonuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Federasyon olarak uluslararası dans yarışmalarının, dans festivallerinin Türkiye'ye taşınması için özveri ile çalıştıklarını dile getiren Çinkitaş, "Türkiye'nin adının uluslararası dans pistlerinde duyulması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda böyle bir yarışmayı da Türkiye'de gerçekleştirdik" diye konuştu. 

Organizasyonun dansın yanı sıra Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çinkitaş, yarışmanın ileriki yıllarda da devam etmesini temenni etti. 

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın da dünyanın en prestijli dans yarışmasının Türkiye'de yapıldığını belirterek, uluslararası dansçılarla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Yarışma, yarın sona erecek. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber