Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 12:48 Yorum: 0

Dünya devi Bergama’yı eğitim üssü için hazırlıyor

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power şirketinin Bergama'da derslik yapmak için sözleşme imzalamasının ardından,...

Dünya devi Bergama’yı eğitim üssü için hazırlıyor

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power şirketinin Bergama'da derslik yapmak için sözleşme imzalamasının ardından, kiralanan eski tekstil fabrikasına ait iki depoda tadilat çalışmaları başladı.

Kısa bir süre önce UNESCO kenti Bergama'ya 40 milyon Euro yatırım kararı alan Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power şirketi, Bergama Belediyesiyle de eğitim için bir sözleşme imzalamıştı. Şirket, çalışmalar kapsamında da ilçede eski tekstil fabrikasına ait iki depoyu kiraladı. Kiralanan depolarda tadilat çalışmaları başlarken, bu deponun işçilerin eğitimi için kullanılacağı, eğitim alan işçilerin Bergama Organize Sanayi (BOS) bölgesinde yapılacak olan tesiste aktif olarak çalışabileceği kaydedildi. Buradaki dersliklerde eğitim alacak alan işçiler içinse başvuruların değerlendirildiği de öğrenildi.

1940 yılında Danimarka'nın Lunderskov Kasabasında kurulan Dünya devi LM Wind Power şirketi ile yapılan sözleşme sonrası depolarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "İstihdam açısından da Bergama'ya önemli bir kaynak sağlayacak olan bu tesislerin birisi pratik yapmak için, diğeri ise görselli anlatım için kullanılacak. Tesislere yapılan iş başvuruları değerlendirilme aşamasında. Değerlendirilen ve iş başvurusuyla çalışacak olan kişiler öncelikle burada eğitime tabi tutulacak. Önümüze ki ay çalışmalar başlıyor. Başından beri OSB ile birlikte içinde yer aldığımız görüşmeler sonucunda yatırımın Bergama'ya gelmesinden dolayı memnunuz. Bergama'ya önemli bir kaynak ve istihdam sağlayacak olan bu girişime destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Dünya devi Bergama’yı eğitim üssü için hazırlıyor

Dünya devi Bergama’yı eğitim üssü için hazırlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber