Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 14:33 Yorum: 0

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Altun:

"Sistemin şimdiye kadar yok saydığı Kürt sorununun barışla sonuçlanması için büyük çaba sarf ediyoruz"

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Altun:

DİYARBAKIR (AA) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Sistemin şimdiye kadar yok saydığı Kürt sorununun barışla sonuçlanması için büyük çaba sarf ediyoruz" dedi.

Altun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çok önemli gelişmeler içerisinde bulunduğunu, özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son günlerdeki açıklamalarının çok yerinde olduğunu söyledi.

Altun, Tunceli ile ilgili 90 yıldan beri hiçbir siyasi partinin veya temsilcisinin bir şey söylemediğini dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli ile ilgili söylemlerinin bugüne kadar söylenmeyen şeyler olduğunu kaydeden Altun, "Her şeyden önce temennimiz bunun daha güçlü bir şekilde devam edebilmesi. Bazı baskılar olmasına rağmen söylemlerinin adım adım yapılması. Kolay değil, çünkü karşı karşıya olduğu şeyler var. Siyasi bir çok tepkiler, bazı sorunlar olabilir ama adım adım yapılacağına inanıyorum" dedi.

Alevi ve Sünni gibi bir yapay ayrımın sistemin yanlışlıklarından kaynaklandığını aktaran Altun, sistemin 90 yıldan beri inançları yok saydığını, inançlar arası ayrım, dışlama, din, vicdan ve kültürlere özgürlüğün olmadığı dönemler yaşandığını dile getirdi.

Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam'ın temel ve ortak değerlerinin aynı olduğu konusunda çalışmalar yaptık ve Türkiye bu anlamda büyük mesafeler katetti. Bugüne kadar yok sayılan, dışlanan bir inancın değerleri ortak değer olarak en üst düzeyde ortaya konuluyor. Sistemin şimdiye kadar yok saydığı Kürt sorununun barışla sonuçlanması, Kürtlere haklarının verilerek sorunun gerçekten çözüme kavuşması için büyük çaba sarf ediyoruz."

- Bahçeli'nin Tunceli ziyareti

Altun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine ilişkin, "Bir partinin genel başkanı kalkıyor Dersim'e gidiyor ve daha önce ölen Dersim halkına, 'Ölenlerin hepsi haindir, eşkiyadır' diyor. Bu zihniyetin halen Türkiye'de siyasi temsilci olarak ufacık bir destek bile görmesini bir utanç olarak görüyorum. Dersim'de soykırımı yapanlar ile aynı zihniyeti taşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber