Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Aralık 2014 - 15:03 Yorum: 0

Dünya Engelliler Günü

Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Dünya...

Dünya Engelliler Günü

MALATYA - Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte, engellilerle bir araya geldi.  

Kamçı, kentteki bir restoranda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sadece bugün değil her gün engellilerle birlikte olunması için gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin son 10 yılda engellilerle ilgili çok önemli gelişmelere imza attığını ifade eden Kamçı, ancak bunların yeterli olmadığını, yapılacak çok daha fazla şeyin olduğuna inandığını aktardı.

Engellilerin de sağlıklı insanlar gibi engelsiz yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kamçı, bu konuda resmi kurum ve kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyledi. 

Kamçı, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğuna işaret ederek, bunun bilinciyle engellilere daha duyarlı ve şeffaf olunması gerektiğini dile getirdi.

Kamçı, "Gönüller arasındaki engellileri kaldırdıktan sonra aşamayacağımız hiçbir engel olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi. 

Ahmet Çakır da belediye olarak bir çok engelli sivil toplum kuruluşuyla görüştüklerini, sorun ve taleplerini dinlediklerini belirtti.

Engelliler merkeziyle ilgili çok önemli bir projenin ihalesini ileri ki günlerde yapacaklarını anlatan Çakır, güzel bir engelliler sarayını Malatya'ya kazandıracaklarını bildirdi.

Malatya'da yaklaşık 70 bin civarında engellinin yaşadığını kaydeden Çakır, bu rakamın kendilerinin engelliler alanında daha çok çalışması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Yapmış oldukları kurslarda 500 engelliyi KPSS'ye hazırlamak için kurslar verdiklerini ve Malatya'dan 200 engellinin kadro aldığını dile getiren Çakır, belediye olarak da engelliler için 3 araç tahsis ettiklerini, bir çok engellinin de bunlardan yararlandığını anlattı.

Dolmuşlar dahil bütün toplu taşıma araçlarını engelli dostu araç haline dönüştürmeye çalıştıklarını, bunun büyük çoğunluğunu da tamamladıklarını anlatan Çakır, herkesin engelli adayı olduğunu unutmaması ve engellilere hiçbir yerde engel çıkarmaması gerektiğini vurguladı.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber