Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Aralık 2016 - 12:58 Yorum: 0

Dünya engelliler gününde özel çocuklara eğlence

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Çan Akademik Gençlik ve Spor Kulübü, Kale Halkoyunları Derneği (KAHOT) ortaklığında Çan Belediyesi İstiklal...

Dünya engelliler gününde özel çocuklara eğlence

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Çan Akademik Gençlik ve Spor Kulübü, Kale Halkoyunları Derneği (KAHOT) ortaklığında Çan Belediyesi İstiklal Düğün Salonu'nda ÖZKUR Özel Çocukları Koruma ve Geliştirme Derneği üyeleri özel çocuklar için bir gece gerçekleştirildi.

Düzenlenen gecede kısa bir konuşma yapan ÇAGES Başkanı Ercan Öz, "Özel bireylerin yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar hem aile hem de sosyal çevresinde kendini gösterir. Temel insani hizmetlerden, eğitim, sağlık, barınma, sosyal güvenlik, istihdamdan, fırsat eşitliği temelinde yeterince yararlanamamaktadırlar. Bu ayrımcılık kabul edilemez. Geçtiğimiz günlerde Çan Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Kendileri bu ve buna benzer düşünceleri desteklediklerini belittiler. Toplumumuzda ki herkesin zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunacak her türlü projede yer alacaklarını belirttiler" şeklinde konuştu.

ÇAGES Başkanı Ercan Öz'ün konuşmasının ardından KAHOT Başkanı Mehmet Keser, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlediğimiz bu etkinlikte Allah tarafından bizler için birer lütuf olan bu güzel ve özel çocuklarımıza güzel zaman geçirtebilmek ve siz değerli ailelerine yalnız olmadığınızı gösterebilmek için amaçlanmıştır. Toplumumuzda bu özel çocuklarımızla yaşayabilmen birçok zorluğu aileleri tarafından üslenilse de biz bu organizasyonu yapan KAHOT ve ÇAGES dernekleri olarak bu yükü aileler ile paylaşmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından KAHOT Halkoyunları ekibi özel çocuklar ve aileleri için hazırladıkları Halkoyunları gösterisi ile devam eden gecede özel çocukların hazırlamış oldukları birbirinden güzel gösteriler gerçekleştirildi.

Dünya engelliler gününde özel çocuklara eğlence

Dünya engelliler gününde özel çocuklara eğlence

Dünya engelliler gününde özel çocuklara eğlence

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber