Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 30 Haziran 2016 - 14:58 Yorum: 0

Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Bir Araya Geldiler

Doğa Okulları AB Projeler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen "Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Global Yetkinlikler-WOW Projesi'nin atölye...

Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Bir Araya Geldiler

Doğa Okulları AB Projeler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen "Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Global Yetkinlikler-WOW Projesi'nin atölye çalışmaları, uluslararası katılımla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Şili, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'den alanında uzman isimlerin lise ve üniversite düzeyinde öğrencilerle gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında, kaliteli istihdam için dijital becerilerin, iletişim ve girişimcilik yeterliliklerinin, kriz yönetiminin gerekliliğine ve kaynak araştırmasında medya okur yazarlığının önemine vurgu yapıldı.

World Skills of World Youth for Better Employability-WOW Projesi, Avrupa Birliği tarafından fonlanan, günümüzün işgücü piyasasının hızla değişen şartlarına uygun yetkinlikler geliştirmeleri amacıyla gençlere yönelik oluşturulan bir proje. Yürütücülüğünü Doğa Okulları AB Projeler Koordinatörlüğü'nün yaptığı bu önemli projenin uluslararası atölye çalışmaları Ataşehir Kampüsü'nde yapıldı.

DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDEN ALANINDA UZMAN İSİMLER EĞİTİM VERDİ

Şili Çalışma Bakanlığı SENCE (National Training and Employment Agency) Direktörü Esteban Vega, Şili Aconcagua Universitesi Rektör Yardımcısı Luis Lizama, Bulgaristan Center for Creative Training Association- CCTA Başkanı Reni Dimova, Martin Angelov, Gergana Rayzhekova ve Maria Georgieva, Romanya Babes-Bolyai Üniversitesi'nden Ioana Filipa? ve Bogdan Rusu, İtalya School of Robotics'den Emanuele Micheli, Davide Canepa ve Sandra Meloni ve ev sahibi Türkiye'den Doğa AB Projeler Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan ve Doğukan Özgen tarafından yapılan atölyelere, lise ve üniversite düzeyinde 70 öğrenci katıldı.

WOW Projesi atölye çalışmalarında, proje çerçevesinde geliştirilen öğrenme senaryoları uygulanarak, gençlerin proje araçlarını uygulamalarına ve akranları ile çalışmalarına olanak sağlandı. Doğa Okulları'nın yanı sıra farklı devlet okullarından ve üniversitelerin mühendislik ve eğitim fakültelerinden olan katılımcı öğrencilere, İngilizce ve Türkçe olarak yapılan atölye çalışmaları sonunda uluslararası katılım sertifikaları verildi.

PAZARLAMA PLANLAMASI YAPILDI, 3D YAZICILARLA ŞİRKET LOGOLARI TASARLANDI

Atölye çalışmalarında kaliteli istihdam için dijital becerilerin, iletişim ve girişimcilik yeterliliklerinin, kriz yönetiminin gerekliliğine ve kaynak araştırmasında medya okur yazarlığının önemine vurgu yapıldı. Mucit kitleri ile eğlenceli ve yaratıcı projeler gerçekleştiren öğrenciler, pazarlama planlamalarını yaptılar, 3D yazıcılar ile şirket logoları tasarlayıp bastılar ve eğitim sonunda kendi şirketlerini kurdular.

ÖRGÜN EĞİTİMİN KISITLAMASINDAN UZAK PRATİK UYGULAMALARLA ÖĞRENİYORLAR

Doğa AB Projeler Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan, WOW Projesi'nin öğrencilere örgün eğitimin çekirdeğini oluşturan konu,ders,branş öğretimi kısıtlamasından kaçınarak, pratik yaklaşımla öğretme yöntemini benimsediğini belirtti. Projenin öğrencilerin, genç çalışanların liderliğinde rol yapma, eylem ya da vaka temelli öğrenme yoluyla gerçek yaşamla yüzleşmelerini sağladığını vurgulayan Zuhal Yılmaz Doğan, şöyle konuştu: "Proje, gençlerin istihdam becerilerini destekleyen ve birbirini tamamlayıcı 5 temel yeterliliğe odaklanıyor; "bilgi ve iletişim teknolojileri', "medya okuryazarlığı', "iletişim becerileri', "toplumsallık bilinci ve benlik bilinci" ile "girişimcilik'. WOW projesi, Temel Yeterlilikler Avrupa Çerçevesi tarafından sunulan dönüşümsel beceriler anlayışının ötesine geçiyor ve çok disiplinli, konular arasında ilişkilendirme yaklaşımını amaçlayan geniş bir yelpazedeki yeterlikleri kapsıyor.'

Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Bir Araya Geldiler

Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Bir Araya Geldiler

Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Bir Araya Geldiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber