Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Sağlık 20 Ekim 2017 - 09:28 Yorum: 0

Dünya hekimleri Türkiye’de eğitiliyor

Türkiye, dünya hekimlerinin eğitim için geldiği bir merkez haline geliyor.

Dünya hekimleri Türkiye’de eğitiliyor

Türkiye, dünya hekimlerinin eğitim için geldiği bir merkez haline geliyor. Türkiye'de ve dünyada pek çok dernek ve sağlık kurumu ile işbirliğine giden Medtronic İnovasyon Merkezi, Ulusal Laparoskopik ve Endoskopik Derneğiyle de cerrahların gelişimi ile ilgili çalışma yapmak için anlaşma imzaladı.

Dünyanın belli ülkelerinde bulunan eğitim merkezleri sağlık profesyonellerinin gelişiminde büyük rol oynuyor. O merkezlerinden biri de Türkiye'de bulunuyor. Başta Türkiye olmak üzere ,Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Rusya olmak üzere 35 ülkenin sağlık profesyoneli yüksek teknoloji ve terapilere ilişkin gelişimini sağlamak için Türkiye'ye geliyor.

Türkiye, dünyada pek çok dernek ve sağlık kurumu ile işbirliğine giderken bugün de Ulusal Laparoskopik ve Endoskopik Derneği ile Medtronic İnovasyon Merkezi , cerrahların gelişimi ile ilgili çalışmalar hakkında anlaşma imzaladı. Dernek Başkanı Prof. Aydın Alper; cerrahların eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Eğitimin az olması, sertifikaya bağlanmaması herkesin herşeyi yapacağı anlamına gelir ki bu da çok tehlikelidir. İmzalayacağımız anlaşma belli laparoskopik ameliyatlarda doğru endikasyon ile, doğru teknik uygulamayla bu işlemlerin uzman cerrahlarca yapılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmanın uygulamalı olarak düzgün bir şekilde, iyi koşullarda yapılması hekimlerin öz güvenini artıracaktır. Bu cerrahların başarılı uygulamaları da laparoskopik ameliyatların halkımızca daha yaygın kabulüne yol açacaktır" dedi.

Derneğe üye bin 500 cerrah olduğunu kaydeden Prof. Dr Aydın Alper, her kursa 16 kişinin katılacağını hatırlatarak, "Merkez, eğitim için gerekli teknik alt yapıyı gelişmiş olanaklar ile sağlamaktadır. Bu durumda, katılımcı etkilenmekte, eğitim olumlu yönde etkilenmekte ve daha iyi sonuçlar alınmaktadır" şeklinde konuştu.

Dünyadaki sayılı eğitim merkezlerinden birine sahip olduklarını ifade eden derneğin Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ayhan Öztürk, "4000 metrekarelik bir alana kurulu bu eğitim merkezi içinde doktor ve hemşire olmak üzere tüm sağlık profesyonellerinin tıbbi prosedürlerde gelişimi amaçlanmaktadır. Merkezimiz, 12 ameliyat masalı ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarı, kateter / simülasyon laboratuvarları, 125 kişilik koltuk kapasiteli oditoryum, Ar-Ge laboratuvarı, toplantı odaları ile günlük toplam 300 sağlık personeli ile birlikte çalışma kapasitesine sahiptir. Tesisimizden Medtronic" in Dünya" daki diğer eğitim merkezlerine bağlanabilmekte ve ayrıca dünyadaki diğer ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarları, kateter / simülasyon laboratuvarlarından canlı vakaların canlı HD bağlantısı yapılabilmektedir. Merkezimizdeki, her bir ameliyat masasında bulunan HD laparoskopi kamerası sayesinde ilgili sağlık personeli anlatılan cerrahi tekniklerin detaylarını gözlemleyebilmektedir. Her bir ameliyathane masasında bulunan sistem sayesinde sağlık personelleri, yaptıkları ameliyatı HD fotoğraf veya video olarak kayıt ederek, ileriki bir zamanda seyredebilmektedir" şeklinde konuştu.

Ayhan Öztürk, sağlık profesyonellerinin başta kardiyovasküler ve minimal invaziv cerrahi alanında eğitim aldığını ifade etti. Konuşmaların ardından yapılacak eğitimle ilgili anlaşma imzalandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber