Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü16:34 Kültür merkezi tartışması16:34 Madagaskar’ı vuran kasırgada can kaybı 18’e çıktı16:34 Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nden, Ramazan kolisi desteği
Sami Er
Ekonomi 25 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Dünya Helal Zirvesi 15 Aralık’ta İstanbul’da Başlayacak

GİMDES, Helal Expo 2016, 15-18 Aralıkta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Dünya Helal Zirvesi 15 Aralık’ta İstanbul’da Başlayacak

GİMDES, Helal Expo 2016, 15-18 Aralıkta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın yedincisi Discover Events Firması organizasyonuyla, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), World Halal Council (WHC) ve KOSGEB desteğinde 15-18 Araklık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. GİMDES açıklamasına göre, helal ürün sektöründen aldığı payı artırmak isteyen üreticiler 15 - 18 Aralık 2016 tarihleri arasında HALAL EXPO 2016 İstanbul'da "Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı'nda bir araya gelecekler. Helal gıda, helal kozmetik, helal medikal ürünler, helal temizlik, hijyen malzemeleri, halal turizim, helal lojistik, helal otel, catering ve restoran, İslami moda ve tekstil, tesettür giyim ve helal finans ürün ve hizmet sektörleri ziyaretçi beğenisine sunulacak.

Helal Expo 2016 "nın helal gıda hassasiyeti olan bütün insanları bir araya getirecek bir organizasyon olarak nitelendiren GİMDES Başkanı Dr.Hüseyin Kami Büyüközer: "2.5 Trilyon ABD dolarlık Helal pazarın gerçekleştirilmesi için üreticimiz, ihracatçımız, satıcılarımız, tüketicimiz ve kamu kurumlarımız elbirliği, güçbirliği, gönülbirliği yapmalıyız. Bütün ümmet elele, gönül gönüle, omuz omuza olmak için geliniz 600 yıl İslam'a başkentlik yapmış İstanbul'da buluşalım. Yurt içinden ve Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika'nın aralarında yer aldığı bölge ve kıtalardan alıcı grupları fuarda katılımcı firmalarla temas kuracak. Yeni iş birliklerine olanak sağlayan fuarın yurtdışı katılımcı ülkeleri arasında da Endonezya, Almanya, Amerika, Güney Kore, Japonya, Güney Afrika, Ortadoğu, Malezya ve Hollanda gibi ülkeler yer alacak. Türkiye'de kulvarının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı'nın yedincisi 15-18 Aralık 2016 tarihleri arasında Son yıllarda kendine özgü trendleriyle öne çıkarak markalar oluşturan ve uluslararası arenada da yankılar uyandıran Fuara, Orta Doğu, Körfez Ülkeleri, Afrika ülkeleri, Türki Cumhuryetleri, Avrupa ve Uzak Doğu ve Rusya Fedarasyonu'ndan çok sayıda satın alma yetkilisi getirilecek" dedi.

Açıklamaya göre, Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nda, yurtdışından getirilecek alım grupları, katılımcı firmalarla sıcak temas kuracak. Yurtdışı ziyaretçi çalışmaları kapsamında Sine Fuarcılık, hedef ülkelerin sanayi ve ticaret odaları ile ticari ateşeler ve acentalarla temasa geçti. Irak, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan, Suriye, Hindistan, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Finlandiya, Kanada, Filipinler, Brezilya, Belçika, İngiltere ve Fransa organizasyonun hedef alıcı ülkelerini oluşturuyor. 7'nci Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı'nda KOSGEB de katılım desteği veriyor. Kurum, fuara katılmak isteyen küçük ve ortak ölçekli firmalara yüzde 50 oranında geri ödemesiz destek sağlayacak. Tüm dünyada hızla yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen, 7 milyara yaklaşan dünya nüfusunda 2 milyar civarında tüketiciye ulaşan helal endüstrisinde Türkiye'nin rolü artıyor. Önümüzdeki bu buluşması, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin sektördeki rolünü daha da artıracaktır. Türkiye'nin kıtalar arasında ticareti yönlendirici konumu yanlızca islam dünyası açısından değil, Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Rusya ve Uzakdoğu açısından da tartışma götürmez bir noktadadır.

KATILIMCILAR VE ÜRÜN GRUPLARI

Helal gıda ve içecekler, helal kozmetik, helal medikal ürünler, helal temizlik ve hijyen malzemeleri, helal turizm, helal finans, helal lojistik, helal üretimde kullanılan makine ve techizat, helal perakende alanlarında çalışmaların yer alacağını açıklanan zirveye üreticilerin, perakendecilerin, ithalatçıların, ihracatçıların, distribütör ve toptancıların, yatırımcıların, tedarikçilerin, katılım bankaclık yetkililerinin, islami federasyon ve derneklerin yetkililerini katılacağı bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber