Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 14 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Dünya Kadın Yürüyüşü üyeleri, Muğla'da eylem yaptı

Çeşitli illerden kadınların da katıldığı Dünya Kadın Yürüyüşü üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti

Dünya Kadın Yürüyüşü üyeleri, Muğla'da eylem yaptı

MUĞLA (AA) - Nusaybin'den başlayan Dünya Kadın Yürüyüşü (DKY) kapsamında Muğla'da bir araya gelen kadınlar, eylem yaptı. 

"Dünyadaki tüm kadınlara özgürlük" sloganıyla gerçekleştirilen ve Almanya, Sırbistan, Portekiz, Yunanistan, Fransa, İspanya, Afganistan, Arjantin, Lübnan, İngiltere ve Türkiye'den kadınların yer aldığı Dünya Kadın Yürüyüşü etkinliği için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etti

Tayyare Kavşağı’nda toplanan bazı kadınlar, yüzlerini boyadı. Bazı kadınlar ise zeytin dalından yaptıkları taçlar taktı. Antalya'dan gelen Dünya Kadın Yürüyüşü karavanını karşılayan kadınlar, burada bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti.

Erkeklerin de destek verdiği eylemde kadınlar, ellerinde dövizlerle slogan atarak kent merkezine kadar yürüdü. Yağışlı havaya rağmen katılımın yoğun olduğu yürüyüş, Menteşe ilçesinde tarihi evlerinin bulunduğu Saburhane Meydanı’na kadar devam etti.

Kadınlar buradan da Sınırsızlık Meydanı'na yürüyerek, DKY 2015 eylemi temsilen alana konulan mermer parçasına, plaka yapıştırdı. Burada halay çeken kadınlar daha sonra Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen "Ekolojik Mücadele" konulu foruma katıldı.

Kadınların akşam saatlerinde Didim'e hareket edecekleri öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber