Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Dünya Kadınlar Günü

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: "Ülkemizde devam eden normalleşme süreci, kadınlarımızın iş, eğitim ve siyasi yaşama eşit katılımlarının sağlanması açısından sevindiricidir"

Dünya Kadınlar Günü

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Türkiye'de devam eden normalleşme sürecinin, kadınların iş, eğitim ve siyasi yaşama eşit katılımlarının sağlanması açısından sevindirici olduğunu bildirdi. 

Saylam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünya genelinde kadın hakları alanında son yıllarda olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen, kadınlar açısından birçok sorunun hala çözüme kavuşturulamadığını belirtti.

Dünyada halen eğitim almamış insanların büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu, çalışma yaşamında kadın erkek eşitsizliğinin her aşamada kendini gösterdiğini vurgulayan Saylam, Dünya Kadınlar Günü'nün, dünyadaki gibi Türkiye için de bu eşitsizliklerin dile getirilmesi, kadın haklarının kazanılması ve iyileştirilmesi açısından önemli bir gün olduğuna işaret etti.

Saylam, Türkiye'de uzun yıllar süren vesayetçi zihniyetin, kadınların fırsat eşitliğinden yararlanmalarını engellediğini, onları eğitim, iş ve siyasal yaşamdan uzaklaştırdığını savunarak, "Ülkemizde devam eden normalleşme süreci kadınlarımızın iş, eğitim ve siyasi yaşama eşit katılımlarının sağlanması açısından sevindiricidir. Hedeflenen 2023 'Yeni Türkiye vizyonu' çerçevesinde ileri demokrasiyi hayata geçirmek için önemli adımlar atılmış ve kanuni değişiklikler yapılarak kadınlarımızın eğitim, iş ve siyasal alanda önlerindeki engeller kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Rektör Saylam, dünya kadınlarının, daha özgür bir yaşam, eşit çalışma koşulları ve ayrımcılığın önlenmesi konusundaki haklı taleplerini dile getirdikleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber