Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Dünya Kadınlar Günü

HATAY (AA) - Antakya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen etkinlikte kadınlar,...

Dünya Kadınlar Günü

HATAY (AA) - Antakya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen etkinlikte kadınlar, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Türk Kadınlar Birliği Antakya Temsilcisi Nesime Yüksel Melek, kutlama komitesi adına yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadın Günü'nün tarihteki yeri ve önemi konusunda bilgi verdi.

Melek, günümüzde kadınların, iş hayatından evliliğe, eğitim hayatından sokağa çıkmasına kadar her alanda erkeklerin kadın haklarına karıştığını, özgürlüklerini kısıtladığını, şiddet ve tacizde bulunduğunu savundu. 

Şiddetin en çok görülen halinin öldürme ve taciz olduğunu ifade eden Melek, ''Kadın kimliğinin ön plana çıkmasıyla kadın ve erkek eşitliği, sosyal hayatın her evresinde olmalı. Demokrasinin de gereği budur. Kadınlar, sadece 8 Mart'larda değil, bütün yaşam boyunca erkeklerin adalet duygusuyla kadınlara destek vermelerini istemektedir'' dedi.

Törenin ardından Hatay Halk Sağlığı Müdürülüğü tarafından kadına yönelik şiddeti protesto amacıyla Atatürk Caddesi'nden Vali Ürgen Parkı'na kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe katılanlar, ''Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddeti Önleyelim'' yazılı pankart taşıdı.

Etkinliğe Aile ve Sağlık Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz ve İl Halk Sağlığı Müdürü Ümit Tiryaki de katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber