Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 09 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Dünya Kadınlar Günü

Artvin Valisi Cirit, kamu kurumlarında çalışan kadınları makamında kabul etti

Dünya Kadınlar Günü

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla makamında kabul ettiği kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlara gül verdi.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, Kadınlar Günü'nün, kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi amacıyla yeni projelerin üretilmesi noktasında önemli bir gün olduğunu belirtti.

Yeni dünya düzeninin oluşmasında başrolde yer alan kadınların, annelik görevinin yanı sıra toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli görevler üstlendiğini ifade eden Vali Cirit, "Değişen dünya düzeniyle toplumsal yaşamın her alanında var olan ve sunulan her türlü hizmete katkı sağlayan kadınlarımız milletlerin öncü kesimidirler" dedi.

Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları alanında da önemli mesafeler alındığının altını çizen Vali Cirit, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır. Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması için başta bizler olmak üzere ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve bütün bireylere önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımıza devletimizin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, yürekleri sürekli sevgi dolu, merhamet dolu başta şehit ve gazi anneleri ile şehit ve gazi eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber