Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

''Dünya Meteoroloji Günü''

GAZİANTEP (AA) - Büro Memur-Sen şubesi ''23 Mart Dünya Meteoroloji Günü''nde iş yavaşlatma eylemi yaptı.Büro Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan "Meteoroloji...

''Dünya Meteoroloji Günü''

GAZİANTEP (AA) - Büro Memur-Sen şubesi ''23 Mart Dünya Meteoroloji Günü''nde iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Büro Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel giderleri olarak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından, Eurocontrol'den para almasına rağmen bu tazminatın meteoroloji personeline ödemeleri engellediğini iddia etti.

Borazan, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından yani Eurocontrol'den para almaktadır" dedi.

 Meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonunun bozulduğunu ifade eden Borazan, şunları kaydetti:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel gideri için Eurocontro'’dan 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında ise 36 milyon lira almıştır. Ne yazık ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödenmesine izin vermemiştir. Büro Memur-Sen olarak vatandaşlarımızı mağdur edecek böyle bir eylemi yapmak istemezdik ancak Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir." 

Borazan, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, basın açıklamalarıyla mücadeleye  devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber