Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

"Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" etkinlikleri

Çanakkale'de Kalyon Hatıra Ormanı oluşturuldu

'Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı' etkinlikleri

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, "Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" etkinlikleri kapsamında Kalyon Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, İntepe viyadüğünde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Çanakkale Savaşları ve Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılında Çanakkale'den bütün Türkiye'ye seslendi.

Tarihi, doğasıyla var olan güzel yurdu her alanda geliştirmek, kalkındırmak ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmanın herkesin temel görevi olduğunu belirten Yıldızer, şöyle konuştu:

"Böyle çalışarak bu topraklarda canlarını veren şehitlerimize karşı vicdani sorumluluklarımızı daha iyi yapmış oluruz.  Bu anlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne diyor? 'Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden ve üretmeden yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonrada istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.' Bizlerde bu düşünceden hareketle; millet olarak çok çalışmak, yorulmak, üretmek ve öğrenmek zorundayız. O zaman atalarımıza karşı görevimizi de yerine getirmiş oluruz. Sizleri rakamlara boğmadan şunu belirtmek isterim ki: Ülkemizin de yer aldığı Avrupa kıtası hariç diğer tüm kıtalarda maalesef orman varlığında azalma devam etmektedir. Oysa ormanlar sadece bizim değil tüm insanlığın ortak mirasıdır artık."

Konuşmanın ardından fidan dikimi yapıldı.

Etkinliğe, Vali Ahmet Çınar'ın eşi Ümmügülsüm Çınar,  Vali Vekili Hüseyin Kulözü, kamu, kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber