Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Dünya Ormancılık Haftası

KIRKLARELİ (AA) - Babaeski ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendiEtkinlik kapsamında Babaeski Mimar Sinan İlkokulu bahçesine akasya, atkestanesi,...

Dünya Ormancılık Haftası

KIRKLARELİ (AA) - Babaeski ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi

Etkinlik kapsamında Babaeski Mimar Sinan İlkokulu bahçesine akasya, atkestanesi, karaçam, sedir, erguvan ve ıhlamur türü 100 fidan dikildi.

Etkinliğe, İçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, Okul Aile Birliği Başkanı Aycan Üzülmez, mahalle ve köy muhtarları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Yenal Çörek, etkinlikte yaptığı konuşmada, Dünya Ormancılık Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.

Ormanların korunması ve kollanması uyarısında bulunan Çörek, temiz ve yaşanabilir çevre bakımından son derece önemli olduğunu söyledi.

Ormanların çoğalmasına herkesin katkı sunması gerektiğini vurgulayan Çörek, ''Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kalem, kitap, defter, sandalye, masa ve daha birçok eşya ağaçlardan yapılıyor. Bizim için orman, hava, su ve ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ormanları korumak hepimizin görevidir'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlikte 100 fidan dikildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber