Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 16:38 Yorum: 0

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Denizli'de otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi- Otizmli bireylerden oluşan mehter takımı gösteri sundu

Dünya Otizm Farkındalık Günü

DENİZLİ (AA) - Denizli'de otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. 

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Denizli Valiliği ve Delikliçınar Meydanı arasında düzenlenen kortej yürüyüşüne otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. 

Pamukkale Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden 3 öğrenci de meydanda konser verdi, otizmli çocuklar da şarkılara danslarıyla eşlik etti. 

Etkinlikte 11 otizmliden oluşan mehter takımı da gösteri sundu. 

Müzik öğretmeni Bayram Eren, otizmli çocukların müzikle rehabilite edilebildiğini kaydetti.

Denizli Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar ise otizmli çocukların müzikte çok başarılı olduğunu ifade ederek, "Biz çok mutluyuz. Anladık ki bizim çocuklarımız bir şeyler yapabilir. Yeter ki onlara eğitim fırsatı verilsin" dedi. 

Otizmli Fatih Ala ve Ümit Kaya da mehter takımında olmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

Birsen Yurtseven adlı veli de otizmi oğlu Canberk Yurtseven ile beraber yaşadığını, konuyla ilgili farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber