Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:53 Yorum: 0

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi

Dünya Otizm Farkındalık Günü

SİVAS (AA) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde toplanan çok sayıda sağlık personeli, Dört İşletme Kavşağı'na kadar yürüdü ve müze bahçesine geri döndü.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, otizme dikkat çekmek amacıyla yürüdüklerini söyledi.

Otizmin tek çaresinin erken tanı olduğunu belirten Sağlam, "Yoğun ilgi ve özel eğitimle çocukların üzerine eğildiğimizde o çocukları hayata kazandırmak ve hayatın içine katmak mümkündür" dedi.

Sağlam, ailelere, küçük yaşlarda çocuklarına daha fazla dikkat etmeleri uyarısında bulunarak, "Her yıl otizm tanısı artıyor. Halkımızın bu konuda uyanık olması ve çocuklarındaki ufak değişiklikleri dahi fark ederek konuyu bir hekimle görüşmelerine öneriyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşe, İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber