Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 18:23 Yorum: 0

Dünya Otizm Farkındalık Günü

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi.Adnan Menderes Bulvarında toplanan üzerlerinde "otizmin...

Dünya Otizm Farkındalık Günü

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi.

Adnan Menderes Bulvarında toplanan üzerlerinde "otizmin farkındayız" yazılı tişörtleri giyen vatandaşlar, Valilik binası girişine kadar yürüdü.

Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, otizme dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi.  

Otizmin rahatsızlık değil farkındalık olduğunu belirten Boz, “Otizmin sebebi henüz bilinmiyor. Toplumda ve sağlık çalışanları arasında duyarlılığı artırmak zorundayız. Kurum olarak bu yönde çalışmalarımız var. Düzenlediğimiz yürüyüşü Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı derneklerle organize ettik. Katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Toplum Sağlığı Merkezi Psikologu Erdal Demirci de otizmin en hızlı yaygınlaşan gelişim bozukluğu olduğuna dikkat çekti.

Otizmlilerin erken teşhis ve eğitimle topluma kazandırılabildiğini aktaran Demirci, şunları söyledi:

"Otizm doğuştan gelen ya da yaşamın ilk 3 yıllında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ve işleyişini etkileyen bazı sorunlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Dünyada otizmin görülme sıklığı 88'de birdir. Bu hastalık zihinsel engel değildir. Otizmli çocukların bir kısmında normal zeka düzeyi görülürken bir çoğunda öğrenme güçlüğü görülmektedir." 

 

ETİKETLER: Otizm , Osmaniye
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber