Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 18:56 Yorum: 0

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Malatya Özel Eğitim ve Uygulamal Merkezleri öğrencileri çeşitli etkinlikler düzenledi

Dünya Otizm Farkındalık Günü

 MALATYA - Malatya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezleri'nde eğitim gören öğrenciler, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Malatya Park Alışveriş Merkezi'nde, etkinlikler kapsamında öğrencilerin el becerilerinin yer aldığı bir sergi açıldı. Ayrıca öğrenciler, konser verdi.  

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otistik çocuklar merkezinin Yeşilyurt ilçesinde olduğunu belirtti. Öğretmenlerin yardımıyla öğrencilerin el becerilerinden oluşan sergiyi gezdiklerini ifade eden Babahanoğlu, "Öğrenciler burada ayrıca küçük bir konser verdiler. Ellerinde tutulunca engellilerimizin neler yapabileceğini, bu sergi ve konser vesilesiyle öğrenmiş bulunduk" dedi.

Babahanoğlu, emeği geçen ve duyarlılık gösterip çocuğunu okulla buluşturan velilere teşekkür etti.

Serginin açılışına, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Cemal Kalay, Malatya Özel Eğitim ve Uygulamal Merkezleri Müdürü Serkan Köylü, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

-Öğrenciler tiyatro oyunu sahneledi

Otizme duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla Malatya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezleri tarafından program düzenlendi. 

Merkezdeki etkinlikte otistik öğrenciler, öğretmenleriyle Kelebek Rondo, Ispanaklı Yumurta, Çayda Çıra, Bayrak Rondo ve  Üsküdar'a Giderken oyunlarını sahneledi. 

Tiyatro gösterilerinin ardından öğrenciler şarkılar söyledi. İzleyiciler de öğrencilere zaman zaman eşlik etti. 

Malatya Vali Yardımcısı Ömer Dağdelen, öğrencilere ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın sonunda Dağdelen, Yeşilyurt Kaymakamı Babahanıoğlu, Yeşilyurt  Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Cemal Kalay ile Malatya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezleri Müdürü Serkan Köylü, pasta kesti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber