Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 15 Kasım 2018 - 22:48 Yorum: 0

Dünya şampiyonu Arslan, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Cengiz Arslan hedefinin olimpiyat şampiyonluğu...

Dünya şampiyonu Arslan, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Cengiz Arslan hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Cengiz Arslan hedefini olimpiyat şampiyonluğu olarak belirledi. Arslan, ilk defa bu yıl U23'te güreştiğini ve şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Avrupa'da final yaptım. Ama ikinci olmuştum. Burada ise altın madalya kazandım. Aslında takım olarak başarılı olabilecek, madalya alabilecek arkadaşlarımız da vardı. Ama son saniyelerde mağlup oldular. Yinede burada 5 madalya kazandık. Hedefim ise olimpiyat şampiyonu olmak" dedi.

Musa Aydın: "Güreşçilerimiz büyük başarı elde etti"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise yaptığı açıklamada takım olarak 1 altın, 1 gümüş 2 bronz toplam 4 madalya ve 85 puanla dünya üçüncüsü olduklarını, bunun da büyük bir başarı olduğunu belirterek, "Grekoromen güreşçilerimiz çok büyük mücadele verdiler. Birkaç talihsizliğimiz oldu. Burhan Akbudak ve Ali Cengiz gibi sporculardan da şampiyonluk bekliyorduk ama madalya alamadılar. Yine de her şeye rağmen güreşçilerimiz burada büyük bir başarı elde ettiler. Takım halinde üçüncü oldular. Cengiz Arslan da altın madalya alarak bu başarıyı taçlandırdı. Kendisini tüm teknik ekibi ve burada canla başla mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Gerek 2 hafta önce Macaristan'da gerekse buradaki başarılara baktığımız zaman doğru yolda olduğumuzu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Ertaş: "Güreşçilerimizle gurur duyduk"

Müsabakaları başından bu yana yakından takip eden Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ise, "Şampiyonanın tam ortasında Cengiz kardeşim altın madalya kazanarak, İstiklal Marşı'mızı çaldırdı. Bizler de hep birlikte, büyük bir gururla İstiklal Marşı'mızı söyledik. Ben, tüm yönetici, teknik heyet ve sporcularımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Salih Bora: "Hedefimiz 2020 Olimpiyatları'nda büyük başarılar elde etmek"

Grekoromen Milli Takım Teknik Direktörü Salih Bora ise dünya şampiyonasına çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Büyükler ve U23 takımları olarak beraber çalışıyoruz. Zaten iki takımda birden mücadele eden güreşçilerimiz de var. Aslında burada daha da başarılı olabilirdik. Fakat talihsiz maçlar oynadık. Bunların hepsi olimpiyatlara uzanan yolda birer tecrübe. Buradan da gerekli dersleri çıkarıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz 2020 Olimpiyatları'nda büyük başarılar elde etmek."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber