Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Dünya Su Günü

BİTLİS (AA) - Mutki ilçesinde, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri, ''Dünya Su Günü'' dolayısıyla yürüyüş düzenledi.Atatürk...

Dünya Su Günü

BİTLİS (AA) - Mutki ilçesinde, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri, ''Dünya Su Günü'' dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Atatürk İlkokulu bahçesinden başlayan yürüyüşe, TEMA Vakfı Mutki gönüllüleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TEMA Vakfı Mutki Gönüllü Sorumlusu Kenan Orak, yaptığı açıklamada, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etmesinden dolayı suyun, ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynak olduğunu söyledi.

Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesinin büyük ölçüde temiz ve yeterli su arzına bağlı olduğunu bildiren Orak, şöyle konuştu:

Su kaynaklarının geliştirilmesi, ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı yapmaktadır. Öte yandan nüfus ve ekonomik faaliyetler arttıkça birçok ülke hızla su sıkıntısı çeker duruma gelmekte ya da ekonomik gelişmeleri kısıtlanmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanma bilinci yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası her düzeyde geliştirilmelidir. Unutmamalıyız ki su candır ve su hayattır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber